zondag 31 mei 2015

Toby (Timmie)


Al bijna twee jaar zijn mijn dochtertje en ik gastgezin voor de hondjes van Dog Rescue Greece en we hebben nu inmiddels ons elfde hondje in huis.

De meeste hondjes waren puppies vanaf vier maanden, maar dit keer kregen we een klein hondje van een jaar en 2 maanden. 

Omdat ik wil dat mijn dochter ook het hondje uit kan laten, had ik dit verzoek bij de stichting gedaan. 

Ons laatste hondje Odin is bij familie terechtgekomen en met sommige nieuwe baasjes hebben wij nog steeds contact. 



Toen Timmie bij ons binnen kwam was het een angstig hondje, dat behoorlijk vies was en stonk en waarmee we direct naar een trimsalon moesten. Onder die lange haren zat een mager mannetje dat ineen kromp zodra je hem wilde aaien en als je je stem verhief. 

Inmiddels zijn we ruim 5 weken verder en is hij tegenover ons niet meer angstig, maar volgt hij ons overal. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en begint ook af en toe met zijn speeltjes te spelen. In het begin wist hij niet echt dat hij tijdens het wandelen zijn behoeftes moest doen, maar met de hulp van zijn vriendjes Scooter en Bobby doet hij het nu ruim 3 weken netjes buiten. 





Als we grote honden tegenkomen krimpt hij weer in elkaar en als ze te dichtbij komen, gromt hij licht en geeft zo een waarschuwing. Het vergt veel geduld om dit hondje te leren dat de mensen hem hier geen kwaad doen. Ons vertrouwt hij gelukkig al en de rest komt vast wel goed.



Toen hij nog maar net bij ons was en we al na 1 week een telefoontje van de stichting kregen dat er potentiele adoptiegezinnen waren, kregen mijn dochter en ik het benauwd! Wilden we hem nog wel kwijt? Nee, echt niet, dat zou ook voor hem een ramp worden. Weer vertrouwen in vreemden krijgen....
Nee, we wilden hem bij ons houden! En zo kwam het dat Timmie, Toby werd en ons nu elke dag weer heel veel liefde geeft. 

Ik heb het heerlijk gevonden om gastouder te zijn en het gaf mij ook voldoening om alle tien hondjes te socialiseren en te leren dat wij hier alles doen om hen een goed en mooi leven te geven. Maar voor ons is het nu over, want wij hebben ons moppie.





Ik wil Dog Rescue Greece dan ook bedanken voor alle vertrouwen, welke zij in ons hebben gehad om iedere keer weer zo'n lief moppie vanuit Griekenland bij ons te brengen. 

Ik hoop dat jullie nog vele hondjes een goed tehuis zullen bieden en wens alle vrijwilligers en gastgezinnen ook veel geluk toe. 

Een (sinds vandaag) ex-gastgezin, 
Marjolein en Aisha

Tess (Zena)



Zo, ik heb me toch allerlei avonturen beleefd! Ik mocht bijkomen in een fijn en gezellig gastgezin, totdat er twee dames met een auto kwamen en mij héél leuk vonden. Ik mocht zomaar met ze mee in de auto! Spannend!

 

Ik werd wel een beetje misselijk in de auto en ik voelde me best een beetje zielig, maar gelukkig waren de dames erg lief voor me en daar werd ik erg blij van!

Onderweg stopte de auto even zodat ik mijn pootjes kon strekken en een plasje kon doen, dat was wel nodig! De reis vervolgde, maar ik had geen idee waar ik naar toe ging! 

Uiteindelijk stopte de auto weer en mocht ik er uit… er kwam een kleine mevrouw naar me toe gelopen. Ze vertelde me dat haar naam Anneke was en ze aaide mij over mijn hoofd en kriebelde achter mijn oren. Ze deed ontzettend lief en ik kreeg ook nog een snoepje! Ik vond haar zo aardig dat ik tegen haar aankroop en haar een dikke lik over haar neus gaf!


Wat bleek, ik mocht mee naar huis met deze lieve mevrouw! Heel veel speeltjes, lekkere brokjes, een grote mand en een tuin. Wauw!!





Ik denk dat het best gezellig gaat worden samen met deze mevrouw!



Een poot van Tess en een zwaai van Anneke!

woensdag 20 mei 2015

Mattie (Max)



Op 24 april mochten we ons hondje Max ophalen bij het lieve gastgezin waar hij verbleef. 
Wij hebben hem Mattie genoemd en wat is hij een lieve schat! 

Hij slaapt netjes beneden op de bank en z’n favoriete bezigheid is knuffelen.




Voor andere honden en kinderen is hij ook lief. Het is een heerlijk hondje en we zijn we zijn ontzettend blij met hem!  
Gerda Oosterhuis

Luna (Marja)


Kleine Luna (voorheen Marja), heeft het heel erg naar haar zin. 
Ze eet, slaapt, speelt veel met Lady en knuffelt graag. 
Luna slaapt rustig braaf in de bench, is vandaag heel knap geweest bij de dierenarts, en ze weegt op het moment 5,4 kilo. Ze miste 1 enting, dus die heeft ze nog gekregen. 

Uitlaten gaat heel goed en ze begint al op "Luna" te reageren. Ze zit zelfs al op commando, ze is een hele slimme lieve hond, en we zijn heel blij met haar. Het gezin is helemaal compleet. 
Bussen zijn nog eng als ze langsrijden, en motoren e.d. maar dat komt wel goed. 



Lady en Luna gaan heel goed met elkaar overweg, ze spelen veel en maken totaal geen ruzie. Ze gaan prima samen. 

We gaan nog heel lang heel veel plezier van en met haar hebben. 
Vanmiddag zijn we ook nog naar de dierenwinkel geweest om wat lekkers voor ze te halen, maar wat ze nog altijd het lekkerst vind is honden-maaltijdworst, waar ze kleine stukjes van krijgt. Wat ze ook heel lekker vindt, zijn trainingssnoepjes. 

Ze is absoluut een aanwinst voor het gezin.

Groet, Eline, Lars, Richard en Loes.

maandag 11 mei 2015

Kaylee




Het moest zo zijn.....

Hallo,
Zal ons even voorstellen, wij zijn Ageeth en Bram Moelker.
Wij hebben sinds kort een hondje van Dog Rescue Greece, hoe is dat zo gekomen?
Na het moeten laten inslapen van onze grote vriend Sam was het gemis zo groot dat wij dat eigenlijk niet onder woorden kunnen brengen.
Sam was een Golden Retriever, maar vooral bijzonder lief, een kameraad en verder alles wat je van een hond mag verwachten. 


Het gemis van een viervoeter om ons heen was voor ons ondragelijk, zodat Ageeth al snel het internet af aan het struinen was om te zoeken naar een nieuwe kameraad. Ze stuurde een link door van een hondje van Dog Rescue Greece, een hondje genaamd Yannis. Zonder verder overleg met Ageeth heb ik gebeld naar deze stichting en kreeg een bevlogen Arnolda aan de lijn. Na informatie over Yannis kwamen we er snel achter dat deze lieverd niet de beste match zou zijn, aangezien dat hij waarschijnlijk niet even alleen kon zijn. Ook waren er al andere mensen bijzonder geïnteresseerd in deze knappert. (Inmiddels is Yannis daar ook geplaatst) Arnolda vroeg me wat ik eigenlijk zocht in een hond en gaf haar mijn uitleg. Graag rond een jaar oud, moet even alleen kunnen zijn en vooral een kameraad. 



Arnolda sprak de woorden “toeval bestaat niet, maar ik heb een schat van een Golden Retriever, een dame van 14 maanden oud en deze ga ik vanmiddag ophalen voor herplaatsing". Dit was woensdag 22-4 en afgesproken is dat we vrijdag 24-4 zouden gaan kijken bij de diva. Aangekomen bij Gastgezin Corrie, waar een vrolijke verzameling van eigen- en opvanghondjes liepen, was er dus ook een hele mooie Golden Retriever; Kaylee. De klik was er meteen; wat een ongelofelijke schat. 


Er is met Arnolda een proefperiode van twee weken afgesproken, maar eerlijk gezegd hadden wij genoeg aan twee minuten. 
Bij aankomst thuis is Kaylee de boel goed gaan verkennen en ze kwam tevreden terug in de tuin waar ze aan de voeten van Ageeth ging liggen en gelijk doordraaide op haar rug en zich uitrekte. 
Ze heeft eindelijk rust, en dat verdient ze. 
Elk huisdier verdient een goed gouden mandje en dat is waar 
Dog Rescue Greece voor staat. 

Dus ik wil elke vrijwilliger van deze organisatie bedanken voor hun inzet, met name Corrie: bedankt voor de twee dagen verzorging en natuurlijk Arnolda voor de bemiddeling. Wat wij kunnen beloven is dat Kaylee bij ons een gouden mand heeft gevonden.

Met vriendelijke groet
Ageeth en Bram Moelker
En een poot van Kaylee.