Gastenboek
Hallo allemaal. 


Ik ben Balou. Voorheen Lefti.

Ik ben gevonden op het eiland Kefalonia in 2013.
Samen met mijn moeder en broertjes en zusjes.
Gelukkig hebben Griekse mensen ons gevonden en voor ons gezorgd.
Daarna kwamen jullie van de Dog Rescue Greece.
Op de boot ben ik naar het vaste land gebracht en daarna met vliegtuig naar Nederland. 
Toen zag mijn vrouwtje de advertentie van Dog Resceu Greece. En ze was op slag verliefd op mij. Arnolda is toen nog thuis wezen kijken bij mijn vrouwtje of dat ze wel geschikt was. 
En ja hoor ze mocht gaan kijken bij het gastgezin. 
En 2 weken later heeft mijn vrouwtje mij opgehaald. 
Ik was nog wel bang, maar alles is goed gekomen. En vandaag ben ik jarig en alweer 10 jaar. Alle mensen op Kefalonia wil ik bedanken en natuurlijk ook de Dog Rescue Greece.  
Wat een geweldig werk doen die mensen. 
Een dikke knuffel van Balou. Zes jaar lang getwijfeld om een hond te nemen. Toen kwamen wij uit op Dog Rescue Greece via een vriendin, informatie zitten lezen en we gingen de hondjes bekijken en ik was op slag verliefd op Twix. Een kennismakingsgesprek en alles geregeld. Toen moesten wij nog heel even wachten op haar, tot vorige maand; toen mochten we Twix ophalen. Alles was super goed geregeld, alles was duidelijk. Ze is super lief, ze luistert en je merkt dat ze goed behandeld is in Griekenland. Wij genieten met volle teugen van haar en we hopen dat we nog heel lang samen met haar en van haar mogen genieten! Lieve mensen!
 
Wat doen jullie toch geweldig goed werk voor al die lieve honden! Daar heb ik enorme bewondering voor!
Wij hebben in 2017 een fantastische hond via jullie organisatie gekregen. We hebben hem bekeken in het asiel in Veenendaal bij Arnolda die daar toen werkte, we waren meteen verkocht en Arnolda kwam hem in Nijmegen brengen. We wonen nu in Malden dicht bij de natuur! 


We zijn nog dagelijks blij met onze lieve ideale hond! We wandelen elke dag 2x een uur met hem door bos en weilanden (los). 
Dit is onze Floris! Nogmaals dank voor alles wat jullie voor de honden doen! 
Ine en Nico
Lieve mensen van Dog Rescue Greece,

Wat doen jullie mooi werk!.  

Fritz is via jullie stichting nu een paar jaren bij mij.

Ik noem hem de Griekse stabij. Van een angstige jonge hond,veel te klein, is hij nu ongeveer 6  jaar en een mooi volgroeide hond.

Zijn angsten zijn aanzienlijk afgenomen. Door hondentraining en tips, laat ik Fritz snuffelen aan iets als hij nog bang voor iets nieuws is.

Verder laat ik hem op een aantal meter afstand van mensen zitten als ze snel komen aanlopen en Fritz gespannen wordt.

Fritz is een ontzettend lieve sociale hond geworden. En hij is heel dankbaar.

Een echte lieve hond. Hij moest eerst weer vertrouwen in mensen krijgen,

En dat is bij ons thuis helemaal gelukt!!! Na een aantal jaren opbouwen van vertrouwen kan ik hem zelfs stukjes loslaten en dan is hij helemaal blij!!!

Daarom wil ik jullie dank zeggen voor jullie goede werk!

Hartelijke groet,

B. Veenstra
Afgelopen zomervakantie in Griekenland ben ik over mijn oren verliefd geworden op een zwerfkitten. 

We waren aan het rondtrekken op het vaste land van Griekenland en waren al heel veel zwerfkatten tegen gekomen. 

We voerden ze bij waar we konden en genoten verder van onze vakantie. 

Na 1,5 week kwamen we in het plaatsje Kalambaka waar we in een klein huis met terras verbleven. 

Ook hier waren weer 6 zwerfkatten, een moederpoes met haar 5 kittens. 

Ze zochten ons op voor eten en raakten vertrouwd met ons. 

Ik zat iedere dag uren op het terras te lezen en er was 1 kitten dat heel graag gewoon stilletjes naast me kwam zitten op een meter afstand. 

Ze had bijzonder grote ogen, en ik kletste veel tegen haar en noemde haar kleine Gremlin. 

Na 5 dagen moesten we weer verder trekken naar de volgende bestemming maar ik kon kleine Gremlin toch niet achter laten? Ik huilde dikke tranen, hoe moest dat kleine ding het gaan redden op straat? Ze was zoveel kleiner en dromerige dan haar broertjes en zusjes. 

Toch zag ik geen oplossing dan mijn vakantie voort te zetten en verder te reizen , ik kon haar moeilijk meenemen in de huurauto. 

Eenmaal weer in Nederland aangekomen moest ik nog steeds vaak aan haar denken. 

Ik heb op een dag de stoute schoenen aan getrokken en ben op zoek gegaan naar dierenhulp organisaties. 

Zo kwam ik bij Arnolda terecht van DRG. 

Arnolda dacht meteen in mogelijkheden. 

Ze zou binnenkort naar Griekenland gaan en toevalligerwijs kwam ze in de regio waar het nestje zich bevond. 

Arnolda wilde een poging gaan wagen om het kitten te zoeken en vangen zodat ze naar een opvang gebracht kon worden om na enkele maanden naar Nederland te komen!

Helaas had ik juist gehoord dat de kittens al een week niet meer waren gezien (door de eigenaar van het vakantiehuisje). 

Ik vond de mensen niet altijd even vriendelijk voor de katten daar en had begrepen dat ze voor het toeristen seizoen vaak katten ombrengen. 

Mijn hoop was niet meer heel groot dat het kitten zou worden gevonden dus. 

Arnolda is gaan zoeken, wij keken mee via de telefoon en na ruim een uur zoeken zag ze een broertje uit het nestje. En tja als er 1 kitten is dan zijn er vast meer! 

Wij hadden de hoop eigenlijk al opgegeven maar Arnolda hield dapper vol, ze was er nu toch. 

En dat heeft geloond, na nog een kwartier kwam ook schoorvoetend mijn kleine vriendinnetje tevoorschijn. 

Snel heeft ze haar gevangen, en dat ging niet eenvoudig! Ze zat onder de beten want de kleine was goed geschrokken en stribbelde flink tegen! 

Dus snel in de bus geladen en naar de opvang van Arnolda/DRG. Na een week kon ze naar een opvang in Athene, ook dit heeft Arnolda geregeld. 

In deze thuisopvang is ze geweldig gesocialiseerd en gewend aan samenleven met andere katten. 

Inmiddels hebben we de kleine Gremlin een weekje thuis en we noemen haar Ukki. 

Ukki is ontzettend lief, en al helemaal gelukkig en op haar plek. Ze geniet van alle aandacht en zorg. 

Wij zijn Arnolda en DRG enorm dankbaar voor alle hulp en zijn zo blij dat we een mooi warm thuis kunnen bieden aan dit kitten dat het anders waarschijnlijk nooit had overleefd!

Enter, 1 september 2021

Op 27 juni jl. mochten we Naomi ophalen in Kerkwijk. Daar stond een verlegen hondje braaf te wachten tot ze opgehaald werd. Schoorvoetend liep ze met ons mee naar de auto en stapte in. Je merkte dat ze niet goed wist wat er allemaal gebeurde.

Na ruim 2,5 halve dag reizen uit je semi-vertrouwde omgeving waar ze zeker liefdevolle maanden heeft gehad, zat ze ineens in Nederland in een andere auto.

Thuis hebben we kinderhekjes en die tussen de gang en keuken gesloten. Thomas zag Naomi helemaal zitten, maar dat vonden we wel even te gek. Thomas is een Bordeaux Dog van rond de 57 kg en Naomi rond de 20 kg. Een behoorlijk verschil wel!

Na wat eten voorzichtig bij elkaar gedaan en dit ging meteen helemaal goed. Net als wij, was Thomas helemaal verliefd op haar.

In de loop van de dagen werd het allemaal steeds wat beter. Naomi was niet zindelijk wat ook begrijpelijk is. Dat heeft ze nooit geleerd. Iedere wandeling die nieuw was/is voor Naomi, gaf/geeft haar stress.

De natuur lijkt haar sowieso wat stress te geven. Ze is goed in speuren en verwacht dat iedere haas of konijn op haar zit te wachten.

Naomi heeft heel veel behoefte aan vertrouwen en kan niet te veel nieuwe dingen ondernemen achter elkaar of tegelijk. We hebben de eerste 2 weken ook geen visite gevraagd om Naomi aan huis en tuin te laten wennen.

Het zindelijk worden gaat nu steeds beter en wisselt wel. Maar ja, als je buiten bent heb je het te druk om je behoefte te doen. Gelukkig is er bij huis een vast plekje waar ze het wel doet als ze er op haar manier niet aan toe gekomen is.

Duidelijk is wel dat Naomi nu nog steeds veel slaap nodig heeft. Avonturen lijkt ze lichamelijk wat sneller te verwerken als in haar koppie.

Met Diliana de trainster die me ook heeft geholpen met Thomas afgesproken, dat ze niet eerder als in september op cursus gaat als er plek is.

Eerst mag Naomi landen en verwerken. In het begin hadden we het idee dat ze ondanks alles het oude ook nog miste. Ze zal er ook vrienden gehad hebben. Dit lijkt langzaam aan minder te worden. Meer en meer is ze echt bij ons. Zeker in huis en de tuin.

Ze is dol op eten. En wat je te pakken kunt krijgen pak je desnoods van het aanrecht, zoals een stronk broccoli. Samen met Thomas maak je er panklare roosjes van.

Naomi is nu bijna 19 maanden en haar grote broer is nu 21 maanden. Dus we hebben 2 pubers in huis die geregeld ware maten in het kwaad en stoute dingen zijn.

We weten niet of Naomi ooit los kan lopen op de wandeling. Ze is er gefocust op van alles. Behalve water. Daar wil ze niets van hebben.

Net als een flinke Nederlandse regenbui. Maar aan een 5 of 10 meter lijn kan ze aardig uit de voeten. Voor de zekerheid heeft ze een GPS tracker om.

We zijn heel blij met DRG en de gesprekken die ik heb gehad met Claudia en Anita. Ik weet als het moet dat ik om raad kan vragen bij ze.

Met de tijd laat ik wel weer weten hoe het met onze muiters gaat en wat we weer met ze beleefd hebben.

Ik hoop dat anderen met de tijd de stap ook durven nemen om een Grieks hondje te adopteren.

Lieve groet namens Gerrit, Thomas, Naomi en Maud.

Wij adopteerden niet lang geleden Betty en Bine ( nu Andromeda en Calista) en zijn zelfs na nog maar 1 weekje dat ze in België zijn al helemaal verliefd! Ze zijn zo ongelooflijk lief en sociaal, zowel naar dieren als mensen.

Ze wandelen al flink korte stukjes aan de leiband en eten ook heel erg graag eens een snoepje.


Toen we de meisjes gingen inschrijven bij onze dierenarts, gaf die complimenten aan jullie organisatie over hoe goed hun vaccinaties en ontworming in orde waren. Ook vonden ze dat ze enorm lief en sociaal waren en zei de dierenarts dat we duidelijk een goede organisatie hadden gevonden om van te adopteren.


Wij willen als hun trotse ouders dan ook heel graag iedereen bedanken die meewerkt aan jullie fantastische organisatie. Met in het speciaal Silvie die hun in Griekenland heeft opgevangen en ons hele mooie babyfoto's stuurde, Anita voor het fantastische administratieve opvolgen, Claudia voor de enorme steun en vertrouwen tijdens de overdracht en Barbara voor het hele proces in gang te steken en te blijven opvolgen.


Jullie werk is fantastisch, de honden zijn allemaal zo geliefd en jullie hebben echt zo een hart van goud allemaal. Doe zo voort!


Groetjes

Celie en Wim

27 augustus 2021
Drie jaar geleden hebben wij een klein hummel uit Griekenland geadopteerd via Dog Rescue Greece. Eerst moest er bij een huisbezoek gekeken worden of het bij ons allemaal wel zuivere koffie was, maar gelukkig mocht Willow bij ons komen wonen. Zodra ze in mijn armen gelegd werd, sloeg ze haar pootjes om mijn nek en vanaf dat allereerste moment hoort ze bij ons. Natuurlijk ging er wel eens iets mis: een plasje in de nacht, een grom naar de poezen en een gesloopt speelgoedje, maar het is zo’n lieve, zachte, prachtige meid geworden. We zijn heel gelukkig met haar. Ondertussen heb ik DRG leren kennen als een zeer betrokken en hardwerkende vrijwilligersorganisatie, die maar één doel heeft: het redden van zoveel mogelijk honden die in Griekenland onder vreselijke omstandigheden moeten zien te overleven. Alles op alles wordt gezet om de dieren in veiligheid te brengen en een goed thuis te bieden in Nederland. In Nederland zorgt een klein netwerk van pleeggezinnen voor de eerste opvang, waarna gezocht wordt naar een passend, liefdevol thuis. De adoptiegezinnen kunnen rekenen op eerlijke informatie en -indien nodig- begeleiding bij de opvoeding van hun nieuwe gezinslid. Ook is er inmiddels een tamelijk hechte groep adoptanten die via een Faceboekgroep leuke verhalen en foto’s uitwisselen maar zeker ook advies en tips met elkaar delen. Al met al is er dus ook een groot vangnet ná de adoptie. Kortom: aan wie overweegt om een hond te adopteren kan ik Dog Rescue Greece met een heel warm hart aanbevelen!Jeanette Mucek 

8 november 2019
Op 31 oktober heb ik Kell op mogen halen bij Claudia. 's Morgens was ik nog door haar gebeld dat Kell wat groter was dan ik dacht en na wat overleg vertelde ik haar dat ik Kell gewoon zou komen halen, want ik was op de hond gevallen en een paar cm meer maakte me niet uit! Toch moest ik even slikken toen ik haar zag... Haar mee naar de auto nemen viel niet mee want ze heeft dagenlang niet willen lopen: ze kroop weg in de bosjes, ging liggen, en met heel veel geduld heb ik haar aan het lopen gekregen! Daarna gebeurde van alles: slopen, uit de bench ontsnappen, niet zindelijk zijn, angstig, en dan heb ik nog niet alles gehad! Ik ben bijna een week verder nu: Kell reageert op me en wil spelen met Uck (mijn andere hondje) en tijdens het wandelen merk ik al dat ze los wil om te kunnen spelen (wat overigens nog even niet aan de orde is). Ze is ontzettend lief en rustig en begint stout te worden... 

Ik ben blij dat ze bij mij en Uck is! Djw Claudia, Ben en DRG

Bianka van der Dennen

5 november 2019Vandaag precies 2 jaar geleden kwam Arista, nu Happy, in ons leven.

We hebben haar via de stichting geadopteerd en zijn nog steeds heel blij met haar. Het is een hele lieve ongecompliceerde blije hond. Ze kan goed overweg met onze border collie, de 3 katten en ook met de paarden.

Aanstaande zaterdag gaan we weer op vakantie naar Griekenland en op de terugvlucht begeleiden we 3 hondjes naar Nederland, waar hopelijk lieve baasjes naar hun komst uitkijken.

DRG is een fijne stichting.


Gonnie

9 september 2019
Wat zijn wij goed begeleid en ontzettend goed geholpen door alle vrijwilligers van Dog Rescue Greece!

Vanaf het moment dat wij verliefd werden op onze pup en wij haar wilde adopteren merkten we dat dit niet zomaar ging. Vol enthousiasme werd ons door Claudia verteld wat erbij kwam kijken en dat we de hond niet zomaar kregen. Arme Claudia gestalkt door mij, mijn enthousiasme en vragen. Vol geduld werd ik te woord gestaan! Een overvloed aan heel veel nodig en nuttige

informatie advies en bewustwording van het feit dat je er een gezinslid bij krijgt! 

En dat je er een heel hondenleven aan vast zit.

Nu hebben we haar onze Joy, een blij, lieve vrolijke pup! Nog steeds mogen we altijd terugvallen op de DRG ik neem mijn petje af voor alle vrijwilligers en hoe goed het allemaal geregeld en georganiseerd is!!!


Pascale 

26 juli 2019
Hoi,

Ik ben Juma en ben 11 jaar en ik vind het heel goed wat jullie doen voor de honden.

Wij hebben er zelf ook hondje van jullie stichting die kiwi heet en zij is ook heeeel lief.

Wij waren ook in Thailand en ik vond het heel zielig dat er zo veel zwerfhonden waren dus het is heel goed wat jullie doen.

Ga zo door en jullie maken iedereen blij.


Juma

19 juli 2019
Hallo,

Hier wil ik graag mijn dankbaarheid tonen aan de mensen die Dog Rescue Greece hebben opgezet, en de mensen die zorgen voor de nazorg.

Het is nu alweer bijna 6 jaar geleden dat we onze hond Beau vonden op de site.

Hij had een ietwat moeilijke start, maar door de liefdevolle opvang toen bij Arnolda kwam alles weer op z'n pootjes terecht.

Maar wat als blijkt dat je hond later gedrag vertoont waar je geen raad mee weet.....?

We waren verhuisd en Beau was erg bang geworden en onzeker. Ik kon hem zelfs niet meer los laten, want hij reageerde met veel lawaai op alles wat hem vreemd leek.

Ik heb Arnolda gemaild en wij kregen toen de juiste adviezen waar Beau weer zekerder van werd en nu weer af en toe los kan. Voor alle mensen die twijfelen een hond aan te schaffen uit 't buitenland, wil ik zeggen: Deze organisatie heeft een groot Hart...voor dier en baas. En mocht je hond een ander gedrag gaan vertonen.....je wordt geholpen.

Mijn dank is Groot !

Hilde


Hilde

27 april 2019
Hallo Allemaal,

14 april hebben wij onze kleine Leo nu Milo mogen ophalen op Eindhoven Airport.

Wij hebben van te voren nauw contact gehad met Claudia wat hart voor de organisatie heeft, en wat met veel plezier je helpt met al je vragen. Milo is liefdevol opgevangen in een gastgezin in Griekenland en heeft zich in Nederland snel eigen gemaakt.

Nu een klein weekje later is het al een voorbeeldige puppy en zouden wij niet meer zonder de kleine boef kunnen! Chapeau voor de organisatie en de nazorg, alles is tot in de puntjes heel goed geregeld.

Nogmaals bedankt voor alles!


Shivanne 

19 april 2019
Lieve allemaal. 

15 april 2018 hadden wij onze Konny opgehaald van het vliegtuig. En wat waren wij benieuwd hoe zij er in het echt uit zou zien.

Wat was zij een bang hondje, en wat vonden wij haar lief. Nu precies een jaar later, na heel veel liefde geven, geduld en vertrouwen in haar hebben, is alles heel goed gegaan. 

Van een heel bange hond, is zij een heel trotse en blije hond geworden. Die op iedereen afstapt, zelfs naar andere honden toe. En dan zie je haar denken, hallo hier ben ik, ga je met mij spelen. Het is zo leuk, we genieten ontzettend van haar. En we houden ook heel veel van haar. En gelukkig houdt ze ook van ons.

Hoop zo dat alle hondjes zo’n fijn huis krijgen net als Konny. 

Heel veel groeten van ons, en jullie krijgen een lekkere knuffel van Konny.


Riet de Winter

15 april 2019
Hallo allemaal.

Sinds 6 maart zijn wij de trotse baasjes van Pip. (Voorheen Marissa)

Wat een geweldige organisatie is dit 👍

We hebben vooraf contact gehad met Claudia..altijd bereid vragen te beantwoorden.

6 maart naar Eindhoven airport.. spannend was dat. 

Ook daar alles super geregeld. We konden eindelijk ons hondje knuffelen en meenemen naar huis. Het gaat super..ook met de andere honden. Zooo blij met haar.

Dank jullie wel voor alles...


Marianne Vermeulen

11 maart 2019Vandaag precies een jaar geleden kwam Finn bij ons wonen. 

Het traject hier naar toe was heel goed, en ook eenmaal bij ons, de nazorg, belangstelling en hartelijkheid bij vragen waren in een woord geweldig.

DRG is in mijn ogen een stichting die alleen maar het beste voor heeft, met de hondjes die zij bemiddelen en plaatsen!


Bettie Elslander

11 maart 2019
Hallo lieve mensen, wij hebben Kira, herdershond, opgehaald bij Schiphol, 25 febr 2019. 

Ze is 2 jaar.

Wij zijn zo tevreden met onze lieve schat. We hebben het gevoel, dat ze al jaren bij ons is. 

Zo vertrouwd. Zelf is ze ook zo tevreden. Volgens mij, zijn wij voor elkaar bestemd!

Wij kunnen iedereen aanbevelen een hond van Dogrescuegreece.nl te nemen. Een geweldige organisatie. Groetjes van de gelukkige Udo en Bettie. Een heel lief pootje van, de eveneens gelukkige, Kira.


Udo en Bettie Kool

7 maart 2019We zijn enorm gelukkig dat we joy (marie) vonden via dog rescue greece.

Onze eerste adoptie ervaring was zeer vriendelijk. We hebben het contact ook als zeer fijn ervaren. Nog steeds na anderhalf jaar, nog regelmatig contact via de hondengroep op facebook, en ook met andere mensen zodat we elkaars verhalen kunnen lezen.

Ook super fijn dat er werd bemiddeld in contact met broertje van joy, waar ook een leuk contact mee is. Ik vind dat jullie je echt inzetten op alle gronden.

Ga vooral zo door. Gr alex en miranda


Miranda van der Beek 

27 februari 2019
Toen wij in de zomer van 2015 herhaaldelijke oproepen zagen van Dog Rescue Greece voor gastgezinnen hebben wij na rijp beraad besloten zo een gastgezin te worden en hebben wij ons aangemeld bij Arnolda Westerduin. Wij hadden zelf al 4 kleine hondjes, maar wij wonen vrij, hebben de ruimte en kijken niet op een haartje of modderpoot meer of minder.

Zo kregen wij onze eerste gasthond Oskar. En wat was Oskar bang. De eerste dagen kwam hij de bench niet uit, ook niet om te eten of drinken, poepen of plassen. Maar toen werd hij toch wel een beetje nieuwsgierig en moest hij ook nodig zijn behoefte doen, dus kwam hij schoorvoetend de kamer in, scheet de hele bank onder en ging onder de tafel liggen om ons stilletjes te bespieden.

Het ging elke dag een beetje beter en al gauw diende er zich een adoptant voor hem aan. Hij ging weg en Mindy kwam, samen met Molly. Een vrolijk en een bang hondje. Bange Molly is bij ons gebleven en Mindy vond ergens anders een fijn huisje.

In totaal hebben wij in de tussentijd 18 hondjes opgevangen. 2 ervan hebben wij zelf gehouden en 2 zijn er nog in de "longstay" (Eleni en Gloria).

Gastgezin zijn is ontzettend leuk. Je hebt steeds weer een nieuw hondje, dan weer een kleine, dan weer een grote, dan weer een bange, dan weer een vrijmoedige. Je leert er heel veel van en al is het altijd wel weer lastig als ze weg moeten, het is fijn om te weten dat ze goed terecht komen en je hebt weer een plekje vrij voor een volgend hondje. En ik weet niet hoe het komt maar die griekse hondjes zijn allemaal zo ontzettend lief. Je zou ze haast allemaal wel willen houden en daarom zou ik graag willen dat zoveel mogelijk van die lieverds die daar in Griekenland gewoon kansloos zijn een fijne familie hier in Nederland vinden.

Het is zo de moeite waard. En ik vind het zo gaaf om te zien hoe mijn mede-adoptanten genieten van hun honden, en om dat bij de "hondenvriendjes van Dog Rescue Greece" mee te kunnen beleven.

Dog Rescue Greece is een fantastische stichting die heel goed werk doet, de hondjes, de gastgezinnen en de adoptie-procedure goed begeleidt, sterilisatieprogramma's heeft om verdere uitbreiding van zwerfhonden zoveel mogelijk te beperken en nogal eens donaties regelt voor apparatuur en andere benodigdheden aan Griekse dierenartsen. Er is ook goede nazorg en met je vragen kun je altijd terecht. Ik ben blij dat ik Dog Rescue Greece heb leren kennen en een klein steentje kan bijdragen aan hun goede werk.


Connie van Drecht

25 februari 2019


Mijn man en ik zijn vluchtbegeleiders van diverse hondjes geweest. Een dankbaar iets, als je de gelukkige gezichten ziet van de nieuwe eigenaren.

De hondjes reizen doorgaans bijzonder relaxed en gaan een geweldige toekomst tegemoet in hun liefdevolle nieuwe families.

Professioneel bijgestaan door het team van Dog Rescue Greece is het een aanrader om uw nieuwe harige vriendje of vriendinnetje via DRG te vinden.

Adopt, don’t shop ❤️🐶❤️


Anita van Kreij

24 februari 2019
Bijzonder prettige ervaring met deze stichting. De mensen zijn zo betrokken bij de honden, ongelooflijk.

Wij hebben ook een prettige ervaring met het gastgezin van Filos. We hebben zelfs nog af en toe contact over hoe het met Filos gaat, heel fijn.

Hulde voor de mensen die met hun hele ziel en zaligheid zich inzetten voor de hondjes in Griekenland!


Gitta van den Heuvell

24 februari 2019
Januari 2014 kwam mijn eerste DRG hondje "Lotte", bij mij wonen.

Ik had al een Griekse schone die via via bij mij terecht was gekomen. En ik hoopte op een kameraadje voor ons allemaal. En dat was & is ze nog steeds, mijn lieve Lotte meiske.

Ik wilde wel adopteren via een stichting waarbij het écht om de dieren gaat! Dus gezocht op internet en navraag gedaan. Het persoonlijk contact met DRG was gelijk goed! Een open gesprek en goede informatie over de stichting welke een warm ❤️ kloppend hart voor de Griekse straathonden heeft.

In Griekenland wordt ook geprobeerd de situatie te verbeteren en structureel op te lossen bv. door het laten steriliseren van straathonden, voorlichting geven aan plaatselijke bevolking, maar ook contacten onderhouden met gemeenten over het "hondenprobleem" opvangplaatsen. De cultuur is daar in Griekenland niet te vergelijken met hoe wij in Nederland met onze dieren omgaan. Helpen waar het kan daar in Griekenland en de evt. geschikte honden over te laten komen naar Nederland (o.a. na medische keuring) om, het liefst in gastgezinnen, te wennen en geadopteerd te worden door liefdevolle mensen die vooraf ook gescreend worden.

Nadat ik met mijn oude hond Mossi had kennis gemaakt met Lotte die in een nederlands gastgezin verbleef, kwam Arnolda kort daarna op huisbezoek. Persoonlijk contact 👍

Ook wij als adoptanten moeten kunnen laten zien dat we de zorg voor een hond kunnen dragen. Zij zien dat een hond van hun stichting goed terecht komt! Mooi!

Want, Bezint eer ge begint! Een Hond is geen voorwerp en verdient het, zeker deze lieverds, om een forever ❤️ warm thuis te krijgen.

Inmiddels heb ik hier 3 DRG honden rond huppelen. De liefde van deze honden is zo puur! Ze weten wat het is om NIET geliefd te worden en ik denk dat ze hierdoor nog meer dankbaar zijn.

Iedere adoptie wordt begeleid door o.a. een nazorg traject. Had ik vragen, liep ik ergens tegenaan (iedere hond is toch weer anders), waar moet ik aan denken (ontwormen & ontvlooien advies krijg je mee)...

Ik kreeg een aanspreekpunt die ook uit zichzelf navraag deed na de adoptie. De stichting staat voor je klaar. De mensen achter DOG RESCUE GREECE verdienen een pluim. Ik ben blij dat jullie zoveel doen voor deze honden. En ik hoop dat jullie nog heel veel honden kunnen helpen, daar & hier!! ❤️


Mariska


23 februari 2019Op 17 december 2017 kwam Maureen in ons leven.

We waren al een tijdje op zoek naar een vriend of vriendin voor Spykie. Het was een match made in heaven. Vanaf de eerste minuut dat wij in Arnhem kwamen, om kennis te maken, was de zaak beklonken.

Spykie en Maureen zijn onafscheidelijk. We zijn zo blij met haar. En wat ons opviel was de betrokkenheid van de Stichting. Er is vaak contact met ons opgenomen. Spykie hadden we uit een Nederlands asiel, maar daarvan hebben we nooit meer iets gehoord.

Kortom, we hebben het enorm met elkaar getroffen. Het is elke dag een beetje feest.


Margriet de Graaff

23 februari 2019
In juli 2015 adopteerden wij Arkouda (Roberto), op de terugreis uit Griekenland namen we voor de stichting zijn moeder Nadia mee.

Jongste dochter was helemaal verliefd en dat was Arnolda niet ontgaan. Tijdens de reis kregen we het aanbod om Nadia ook te adopteren. Ik vroeg bedenktijd maar kon binnen een minuut terugbellen met een volmondig “ja”.

Tijdens een van onze gesprekken met Arnolda kreeg ze onze wens te horen: een hond met blauwe ogen. En die hadden ze ook in de opvang. Samen met Dias deed onze blauwogige Demi de intrede in ons gezin.

De begeleiding bij de adoptie van de honden hebben wij als zeer prettig ervaren. Ook na adoptie staan ze open voor vragen. Met diverse broertjes/zoons/dochters van Nadia en Arkouda hebben we af en toe contact. En ook met het bazinnetje van Dias' broertje Tommy hebben we contact.

Intussen heeft mijn man namens de stichting al diverse vluchten met hondjes begeleid als vluchtbegeleider. De stichting zorgt er niet alleen voor dat er hondjes geadopteerd kunnen worden, ook in Griekenland zelf zetten ze zich in om de omstandigheden voor de zwerfhonden daar te verbeteren.


Lianne

21 februari 2019
Op 31 mei 2018 kwam onze Valentina in ons leven, nu hebben we haar Tina genoemd. Op de foto waren mijn man en ik al gelijk verliefd op haar zo een mooi moppie, toen zijn we op bezoek gegaan bij Claudia om haar te ontmoeten en ja hoor we waren gelijk gek met haar. En een dag later kwam ze in ons huis en in ons hart. En ook er na blijf je contact houden met DRG ook met goede adviezen als je die nodig hebt.

Wij zijn heel dankbaar dat we Tina bij ons hebben. we genieten elke dag van haar en ze is zo lief en zo een tevreden meisje.


Willie van den Hoek
20 februari 2019
Wij hebben in 2014 onze eerste kanjer geadopteerd bij DRG. Onze hond was overleden en wij wilde toch graag weer een hond .Veel asiels afgegaan maar konden daar geen hond vinden die bij ons paste. Op een gegeven moment kwamen wij de site van DRG tegen en zagen wij "ons" hondje.

Wij hebben toen direct contact opgenomen met DRG en niet veel later kwam Arnolda bij ons op bezoek om te kijken waar het hondje terecht kwam en of wij wel de juiste baasjes waren. 

Dat was gelukkig het geval en een paar dagen later mochten wij op bezoek bij het pleeggezin waar ons hondje verbleef en het was liefde op het eerste gezicht.

Nu is dat hondje uitgegroeid tot een hond die ongelooflijk sociaal en lief is echt een lot uit de loterij. 1 jaar later hebben wij het geluk mogen hebben dat we nog een hondje hebben mogen adopteren en ook zij is een lot uit de loterij.

Ook heel fijn is dat DRG zo betrokken is bij de hondjes en bij ons en vooral de voor en nazorg is erg fijn .

Wij hebben 2 toppers geadopteerd!!!!


Ria Kuipers

19 februari 2019
In de lente van 2017 adopteerden wij Frodo via de stichting. En elke dag weer zijn we dankbaar voor deze beslissing. Wat een vrolijke snuit is het toch, en hij heeft al zoveel geleerd. Van een bange pup, naar een vrolijke tiener! In z'n eentje was ook maar zo alleen, dus kwam al snel onze tweede griek: Sam.

Dat ging eerst niet goed samen. Frodo had eindelijk z'n gouden mandje voor het leven gevonden, en dat wil je natuurlijk niet zomaar delen! Gelijk met de stichting gebeld om te vragen wat te doen. Goede adviezen gekregen, en na twee dagen waren het dikke vriendjes. Dat is intussen alleen maar meer geworden. Sterker nog, ze kunnen niet meer zonder elkaar. Ze spelen, slapen en eten met elkaar.

Elke dag is een feestje met onze twee clowns in huis. Het leuke is ook de gezamenlijke Facebook pagina waar alle baasjes van de Griekse hondjes via deze stichting foto's en verhalen delen. Zo blijft er goed contact, wat eigenlijk heel uniek is. Dat zie je niet vaak. En dat is een heel positief iets.

Deze stichting zet zich met hart en ziel in voor alle hondjes!


Tessa

18 februari 2019

Nadat ons vorige hondje was overleden waren we op zoek naar een hond uit het asiel maar vonden er niet wat we zochten. Op internet zagen we een hondje voorbijkomen van DRG en daar op gereageerd, kreeg een dag later een telefoontje met de mededeling dat het hondje( helaas voor ons) besproken was en dat ze het erg vervelend vond. Kreeg hét advies om te kijken op de site want er stonden er 2 op die waarschijnlijk goed bij ons paste. 

En ja hoor daar was hij "onze knappe Timmy".

Na een bezoek bij zijn fantastische opvanggezin (familie van Engelen) en goed contact met DRG kregen we groen licht om hem te adopteren. 

Goed contact met verschillende mensen van DRG omtrent advies over voeding etc. gehad!

Via besloten groep leuk contact met eigenaar van zijn broertje en andere eigenaren van een adoptie hond van DRG. Kan niet anders zeggen dan dát er goed wordt gekeken of de hond goed past bij je gezin dus er wordt écht gehandeld in het belang van de hond. 

Wij zijn vol lof over DRG!


Irma Broere

17 februari 2019
In oktober 2018 zagen we Usha, nu Ouza, op de website staan en waren meteen verliefd. Ze heeft meer broertjes en zusjes, maar zij was het gewoon!

We moesten een filmpje maken van ons en ons huis om te zien of we geschikt waren. Dat waren we. Al onze vragen werden snel via Whatsapp beantwoord. En eind november kwam Ouza naar Nederland onder goede begeleiding.

Ze kwam eerst even in een lief gastgezin en na een week konden we haar ophalen. Inmiddels is ze 7 maanden oud, een echte doerak, een echt vrouwtje met haar op de tanden. We zijn superblij met haar en ook Yassoe is uiteindelijk erg blij met zijn vriendinnetje. Ze is gezond, slim, mooi en lief.

DRG is een geweldige stichting die alles doet voor de hondjes en voor de mensen die adopteren. Ook de nazorg is goed met fijne adviezen. We adviseren iedereen om zo een hondje te adopteren. DRG is TOP!!


Marjolijn

11 februari 2019

Ricky is een fantastisch brave hond, we zijn erg gelukkig met hem. En tevens willen we via deze weg Dog Rescue Greece nogmaals danken voor alle goede support en ondersteuning. Zeer professioneel en betrokken. Waren er maar meer van zulke organisaties op de wereld, niks dan lof voor het werk wat jullie doen! 
Hartelijke groet, 

Pim en Roos

P.s. En voorzover wij dat kunnen beoordelen (Ricky kan nog niet typen), heeft hij het ook prima naar zijn zin bij ons.
Hier even een foto collage van Bella (voorheen heette ze Lydia)
Het gaat ontzettend goed met Bella, na een week liep ze los in het bos,
 waar ze dan ook snel vriendjes maakte. 
Ze is erg sociaal naar andere honden en mensen.
Wel moet ze nog het een en ander leren, maar dat komt helemaal goed.
Ben super tevreden en trots op deze lieverd. Ze is nu zo'n 7 weken bij mij.

Groetjes van Willemien en een pootje van Bella!


Mogli en Bo, samen op de bank. So happy together!
Volgende zaterdag (29/10/2016) is Maura nu 2 jaar bij ons. (dat gaan wij vieren)

Onze groeten aan het gastgezin te Rozenburg en onze bijzondere dank aan Janneke van Ommeren voor de opvolging van Maura tijdens de eerste maanden na de adoptie.
Een dikke pluim voor de organisatie "DRG"! 

Wij volgen jullie via de nieuwsbrief

Met welgemeende en vriendelijke groeten, 
Familie Jonckers
Belgie.

Hallo allen, even een update van Snor en Happy na de verhuizing van Nijmegen naar Gendringen (Achterhoek). Het gaat super met de twee pubers. 
We genieten van de rust en ruimte! Groetjes, Snor en Happy (Michael en Ellen)


Ik kreeg vandaag bericht van Dog Rescue Greece, dat er dankzij mijn artikel in 
Griekenland Magazine over deze organisatie, een hondje geadopteerd is! 
Dat doet mijn dierenlievend hart goed!
Vriendelijke groet, 
Margot Zeebregts

Kleine update over Argus. 
Waarom hij niet eerder een huis heeft gevonden is mij onduidelijk. Het is een geweldige vriendelijke hond. Heb wat speeltjes voor hem gekocht en ook dat vindt ie helemaal top. Ook met tuigje aan loopt hij al wat beter, maar is nog wat werk aan de winkel, dat komt wel. Wij zijn blij met elkaar en worden goede maatjes.

Hallo! 
Even een update over het hondje Angie nu omgedoopt naar Angel.
Ze is geweldig lijkt wel of ze hier al haar leven lang is.
Luistert super goed en is vrolijk en speels. Weglopen heeft ze totaal geen behoefte aan; zelfs als het hek open staat taalt ze niet naar weglopen.
We zijn super blij met haar. Ligt op de bank, doet haar ding en is soms een clown.
Gaat ook super met de andere hondjes.
We zijn afgelopen zondag naar gehoorzaamheid cursus geweest en dat doet ze goed is nog wat onzeker maar dat komt wel. Tot zover even een kleine update van onze vrolijke lieve meid.