maandag 16 november 2015

Zouzou

Sinds een maand woont de prachtige Zouzou bij mij. Het was liefde op het eerste gezicht. Al vanaf dag één volgt ze me waar ik ook ga. Alsof ze mijn eigen schaduw is. 


Zouzou is duidelijk een hondje die niet in haar eerste weken gesocialiseerd is. Ze vindt heel veel dingen spannend; spelen met andere hondjes, alleen thuis zijn, het station, maar vooral mannen (met baarden!). Als de enthousiaste buurpuppy langs kwam, school ze tussen mijn benen. Als er een man aan kwam, blaft ze vervaarlijk. Als we langs het station moesten, kromp ze ineen en wilde ze niet mee. 

Wandelen was een verplichting, ze sjokte achter me aan, deed haar behoefte en wilde weer naar huis. Het allerlekkerst vond ze het om alleen met mij thuis te zijn. Dan speelde ze voorzichtig met haar knuffelvos of een botje.
Nu, een maand later, zie ik al een heel ander hondje!

Tijdens het wandelen zwiept haar staart wellustig alle kanten op. Ze is dikke vriendinnen geworden met de buurhond en vindt spelen in het water helemaal te gek!

We zijn al op familiebezoek geweest, met de trein. Dát was spannend! Maar eenmaal daar aangekomen, stonden er drie vrolijke kleuters te wachten. Ik heb haar nog nooit zo enthousiast gezien. 

Zouzou blijkt een heuse kindervriend!
Er zijn veel dingen die hartstikke goed gaan, alleen de bebaarde mannen blijven spannend. Maar we oefenen samen en ik heb er een prachtige, trouwe vriendin bij! 

Amel