maandag 4 december 2017

Elsa (Babet)

‘Wat houden we toch van onze kleine druktemaker en ondeugd!’ 

Elsa woont in Friesland en heeft het er erg naar haar zin. Dat kan ook bijna niet anders, want ze gaat overal mee naartoe. Van op vakantie met de caravan, tot logeren in een hotel. Van kroelen met de bewoners van de zorgwoning van oma, tot het lekker op stelten zetten van haar klasje op de hondenschool. Elsa geniet volop van haar nieuwe leven! Haar baasjes vertellen er graag over.


Toen Elsa (Babet) werd gevonden in Griekenland...

“Hallo! Hier vanuit Friesland een verslagje over onze lieve Elsa. Tijdens onze familiedag in juli hebben we haar aan iedereen voorgesteld. Ze werd heel snel opgenomen in de familie. Logisch, want ze is zo'n innemend hondje. Als we wandelen, wordt ze ook vaak even geknuffeld door passanten. Dat vindt de spontane boef geweldig.

We hebben deze zomer vele fietstochten gemaakt, met Elsa in de mand achterop. En we zijn met de caravan op vakantie gegaan, het was voor haar echt het einde. Ze genoot om de camping en vroeg de hele tijd positieve aandacht van de mede-kampeerders. Ze ging zelfs mee logeren in een hotel. Elsa gaat eigenlijk gewoon overal met ons mee naartoe. 

De bewoners van de zorgwoning, waar Elsa’s ‘oma’ in een groep woont, kennen haar inmiddels ook goed. Ze loopt er meestal los en de bewoners kroelen dan heerlijk met haar. Ze voelt zich er goed thuis en snuffelt lekker rond.


Bij de hondenschool zet ze haar hele klas soms op stelten. Soms moet ik dan echt even met haar buiten de groep gaan staan. D’r oefeningetjes doet ze trouwens daar als een ‘dom blondje’. Ze vindt er niets aan, lijkt het wel. En thuis, zonder prikkels, gaan de trainingen bijna prima. De puber! Op 14 december moet ze examen doen...

Vorige week is Elsa trouwens gesteriliseerd. De eerste dagen was ze erg van slag en in de war. Och, wat had ik een medelijden met haar. Maar... daarna moest de wildebras weer ouderwets getemperd worden hoor!

We houden heel erg veel van ons asielzoekertje, onze kleine druktemaker en ondeugd.  Bovendien is ze ook gewoon heel gemakkelijk te hebben.

Onze Elsa, Elsje en Els: ze is voor ons een heel groot cadeau!”