woensdag 4 juni 2014

Zoë

Vorig jaar lieten wij Zoë, de blinde beagle naar Nederland komen. Zoë was langzaam maar zeker blind geworden en haar Griekse eigenaar wilde haar in laten slapen. Daar heeft een Griekse hondenliefhebster, die juist op dat moment bij de dierenarts was, een stokje voor gestoken en met hulp van Dog Rescue Greece is Zoë naar Nederland gekomen. Na enkele maanden liefdevol verzorgd te zijn bij ons gastgezin in Lisse, vond Zoë op een koude, natte en stormachtige dag in januari haar plekje in het oosten van het land. Zoë had het niet beter kunnen treffen. 


Graag willen wij jullie laten weten dat het heel goed gaat met Zoë. Ze had al vrij snel haar plekje gevonden. Met onze andere hond, Jessie, kan ze het heel goed vinden. Als Zoë iets niet kan vinden, is Jes meteen aan haar zijde om haar te helpen zoeken. Van onze kat Noortje krijgt Zoë regelmatig een kopje, maar Noortje kan haar soms ook een beetje plagen door met haar staart vlak langs haar snuit te lopen, waardoor Zoë ineens iets zachts langs haar neus voelt strijken. Ook verstopt Noortje zich wel eens achter een kast waardoor Zoë haar niet kan vinden maar met de hulp van Jessie kunnen ze dan een leuk potje verstoppertje spelen. In het begin hebben we buiten steeds dezelfde route gelopen zodat ze kon wennen aan de geuren in de looproute. Na enige tijd zijn we ook andere routes er bij gaan lopen en dat gaat prima. Een nieuwe uitdaging vindt Zoë altijd leuk. Ze luistert goed naar hoe ik haar begeleid en stuur met haar riem. Door mijn werk als doof-blinden begeleidster heb ik hier veel ervaring in en dat gaat dan ook bijna als vanzelf. 
Ze is gek met mijn zoon (hij ook met haar) en ligt graag tegen hem aan te slapen. Onlangs, met dat mooie weer, wilde ze op mijn schoot en toen hebben we heerlijk liggen zonnen.
Hoezo, verwend? Kortom; we zijn heel blij met haar en we zorgen dan ook goed voor haar.  
Hartelijke groeten van Zoë uit Millingen aan de Rijn!