dinsdag 22 juli 2014

Yaira (Emma)

Van kleine bandiet naar stralende dame!


Door omstandigheden werden Emma, haar broertjes en zusjes, vader en moeder gescheiden van hun Griekse familie. Gelukkig zijn zij allemaal opgevangen door een heel fijn gastgezin van 
Dog Rescue Greece en op 19 juli 2013 was het zover... hun reis naar Nederland kon beginnen! 
20 juli 2013, om iets over 12 en in de nacht, kwam Emma samen met broertje Willem, moeder Wilma en nog 2 andere Griekse pupjes aan op Schiphol.
Na aankomst wist ik het meteen zeker: liefde op het eerste gezicht bestaat! Wat had ze toen al een uitstraling, die kleine bandiet! Maar de honden thuis moesten haar eerst goedkeuren. Nou dit was geen probleem. Zelfs Fay, die anders weinig met andere honden speelt, was al meteen gek op haar. 


Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam. En bij een bijzonder hondje hoort ook een bijzondere, goed passende naam!
Op 21 juli is ze van Emma omgedoopt naar Yaira, wat "stralend" betekent. 
En haar bijnaam is ook niet voor niets Happy!

De eerste 7 maanden in Nederland heeft Yaira samen met haar vrolijke broertje kunnen leven. Hier een collage van Yaira en Wodan van 8 weken tot 6 maanden.
Samen met Wodan heeft ze heel veel meegemaakt, en deze foto blijft toch wel een van de favorieten.


Ondanks dat Yaira vanaf het begin al een hond is die om veel aandacht en begeleiding vraagt, heb ik nog geen enkele seconde spijt van de keuze haar aan de roedel toe te voegen. 
Met veel geduld liefde en vooral heel veel trainen en socialiseren zijn we een heel eind gekomen en is ze de hond geworden die ik had gehoopt. 

We hebben al een aantal workshops en cursussen gedaan om haar bezig te houden en voor te bereiden op hetgeen ik heel graag doe, namelijk flyballen. We zijn daar nu net mee begonnen en hopelijk gaat zij het net zo leuk vinden als ik.


Daarnaast krijgt ze veel afleiding door: veel wandelen, trucjes doen, fietsen en sinds kort vind zij de frisbee apporteren ook erg leuk.

Haar favoriete hobby, in deze warme hete zomer is zwemmen, eindelijk heb ik een hond die ook echt zwemt! 
Wat een topper! Ik hoop nog heel veel jaren van Yaira  en mijn 3 andere honden te kunnen genieten!
Filmpje van "Circus Yaira" :