dinsdag 3 maart 2015

Freckels

Eind vorig jaar was het dan zover: we konden na jaren ‘hondloos’ te zijn geweest eindelijk weer serieus nadenken over een viervoeter in huis. Er was namelijk weer iedere dag iemand thuis en de kinderen waren inmiddels 2,5 en 4 jaar oud. Toen begon het zoeken naar een huisgenoot die bij ons zou passen: een vriendelijke stabiele hond die goed met kinderen overweg zou kunnen, niet te oud, middenslag, en een vrolijk koppie. Het stond voor ons vast dat we een herplaatshond in huis wilden halen, er zijn zoveel honden die een tweede kans verdienen…. 
Een rondje langs de Nederlandse dierenasielen maakte ons niet erg blij. Er zijn toch wel heel erg veel honden met een gebruiksaanwijzing en we wilden met 2 kleine kinderen geen enkel risico nemen. Toen er na een paar weken nog steeds geen passende hond voor ons in de asielen leek te zijn, zijn we ons gaan verdiepen in stichtingen die buitenlandse honden bemiddelen. Vaak zijn dit jonge honden met een leuke uitstraling die nog veel moeten/kunnen leren. Voorwaarde was wel dat de betreffende stichting ook iets aan preventie van de zwerfhondenproblematiek doet door middel van het steunen van neutralisatie-projecten. En dat de honden al in Nederland zouden zijn zodat een vrijblijvende kennismaking mogelijk was.Via Google kwamen we met Dog Rescue Greece in aanraking. De werkwijze van deze stichting sprak ons meteen aan: een uitgebreid interesseformulier waarop duidelijk wordt of je als potentieel baasje goed weet waar je aan begint. Heel goed dat men kritisch is! We zagen veel leuke honden, maar vulden bij eentje die ons het meest aansprak het formulier in. Vervolgens werden we de dag erop meteen teruggebeld. De hond van onze eerste voorkeur bleek al in bemiddeling, maar zijn broertje Freckels leek volgens Conny, verantwoordelijk voor de plaatsingen, ook goed bij ons te passen. 
Het gastgezin kon ons die avond al bellen om meer over deze lieve hond te vertellen. En dat gebeurde ook keurig netjes. 
Na het telefoongesprek zijn we een tijdje later richting Rotterdam gereden om Freckels daar in levende lijve te ontmoeten. Het gastgezin had tussendoor al een paar foto’s en filmpjes gestuurd zodat we hem alvast een beetje beter konden leren kennen. Het was heel leuk om te zien hoe de kennismaking tussen Freckels en ons gezin verliep. Het gaf ons alle vertrouwen dat het goed zou komen tussen ons vijven! Na een nachtje slapen hebben we aangegeven Freckels graag te willen adopteren. 

We kregen eerst nog een huisbezoek, ook weer een goede zaak om dit zo aan te pakken. Het is belangrijk om te weten of er van beide kanten een goed gevoel is, want anders zijn zowel mens als dier de dupe. Gelukkig verliep dit gesprek ook heel voorspoedig en zijn we meer te weten gekomen over Dog Rescue Greece. 

Toen was het moment daar dat we Freckels konden gaan ophalen…: hup, weer een heel eind in de auto, toch wel een tikje nerveus over de vraag hoe onze nieuwe huisgenoot het zou gaan doen, zo zonder zijn gastgezin met hondenvriendjes in de buurt. We kregen voer en wat lekkers voor Freckels mee (bedankt Prins Petfoods) en toen op naar huis! 

Freckels vond het wel spannend in de auto maar gaf zich over aan de situatie. Thuis ging hij voorzichtig op verkenning en vond al snel een lekker plekje op het kleed bij de haard. De week erop zagen we hem met de dag zekerder worden naar andere mensen en honden op straat. Ook wist hij na een week dat hij beneden moest slapen en dat we hem echt niet in de steek zouden laten. Met de kinderen is hij superlief, al moet je altijd alert blijven natuurlijk. Botjes krijgt hij niet als de kinderen erbij zijn, of in de bench met het deurtje dicht. De bench vond hij de eerste dagen vreselijk, maar door stapje voor stapje te wennen en op te bouwen gaat dat nu supergoed. Ook alleen zijn gaat de goede kant op. Er is wel eens wat gesneuveld tijdens onze afwezigheid, maar over het algemeen ligt hij op de bank naar buiten te kijken of we er alweer aan komen. Loslopen gaat perfect: hij geniet enorm van wandelingen in het bos of op de hei. Lekker ongedwongen spelen met andere honden, super om te zien. Ook is hij al gezellig mee geweest met een weekendje weg. De auto vindt hij geen probleem meer en hij geniet van alle gezelligheid om hem heen.

Volgende week mag Freckels zijn examen doen voor gehoorzaamheid A. Hij heeft in korte tijd zoveel geleerd, echt knap van hem. We zijn dan ook enorm trots op onze Griek! We kunnen een leven zonder hem niet meer voorstellen. 
Alle vrijwilligers van Dog Rescue Greece: bedankt voor jullie goede werk en zorgvuldige aanpak van het adoptieproces!