zaterdag 14 maart 2015

Myki

Hallo allemaal! 

Inmiddels woont Myki nu twee weken bij ons en wat genieten we van haar!

We hebben gemerkt dat Myki een ontzettende knuffelkont is, ze komt graag zelf even een knuffel bij je halen (of brengen..) en als je even stopt met aaien, pakt ze je hand met haar poot en legt 'm op haar kop. 
Deze dame weet wat ze fijn vindt!

Ze is steeds wat speelser aan het worden, maar moet nog goed leren om samen te spelen. Ze geeft al snel op wanneer wij haar flostouw of bal pakken. Mede daarom en omdat Myki de basiscommando's en netjes lopen nog moet leren, gaan wij met haar op hondentraining. Ook buiten gaat het steeds beter met Myki, ze trekt nog wel erg aan de lijn maar dat lijkt langzaamaan wat minder te worden. Myki is wat eigenwijs en trekt graag haar eigen plan buiten, zo is zij dol op alles wat vleugels heeft en wil er het liefst achteraan. Willen wij naar links, wil zij naar rechts..... Ook hebben wij het vermoeden dat er ergens een vleugje jachthond in Myki zit. Ze loopt met haar neus bijna in de grond, is altijd aan het ruiken en snuffelen en als het waait, pikt ze allerlei geuren op. 


Zoals jullie op de foto's kunnen zien, vond Myki het strand spannend, maar erg leuk! 

Inmiddels heeft ze ook kennisgemaakt met kleine kinderen (1 jaar en 5 jaar) die zij regelmatig zal zien, dit ging buitengewoon goed. 

Myki is een nieuwsgierige hond, maar ze kent haar grenzen goed en stelt zich vrij bescheiden op naar de ander. 

Althans, soms denkt Myki dat ze wat kleiner van formaat is dan ze daadwerkelijk is en kruipt ze bij je op schoot....


Inmiddels kan Myki een paar uurtjes alleen thuis zijn, iets wat we langzaam aan het opbouwen zijn met haar. De auto vindt ze nog wel wat spannend, maar dit gaat door oefenen en trainen steeds beter.

Ze kent haar plekje in huis inmiddels, ze ligt graag in haar mand of op het vloerkleed. Ze kan lekker gek rondrennen in huis met haar speeltjes en houdt ervan om even te dollen met de baas. 

Myki is een geweldig lieve, slimme en loyale hond, we zijn erg gek op haar en kijken uit naar alle avonturen die we nog met haar gaan beleven!

Lieve groetjes,
Joris, Rose en een poot van MykiNaschrift redactie: 
Meer lezen over Myki? Over hoe zij gered werd, een week na aankomst in Nederland toch drachtig bleek te zijn en in december moeder is geworden... Klik dan HIER voor alle verhalen over deze bijzondere hond, haar zus Thyreni en haar broer Argos.