woensdag 4 maart 2015

Quispel
Hallo, hier ben ik dan! Ik heb nu vakantie en eindelijk even tijd om bij te praten, want er is vreselijk veel gebeurd in mijn hondenleven. Jullie wisten al dat ik was opgevangen in een gastgezin in Nederland. Ze hadden daar een dochter en een zoon en ik voelde me daar als puberhond gelijk al thuis. 
Wij begrepen elkaar. Die zoon kon heerlijk woest met me stoeien en die dochter kon prachtige foto’s van me maken. 
Ik vond het er gelijk al fantastisch en ik heb mijn hele trukendoos open gegooid om te mogen blijven. Hoe doe je dat? Nou gewoon: Altijd heel snel alle brokken opeten, happen in de wollen sokken van de bazin, gelijk op je rug gaan liggen als ze je willen aaien en heel braaf op de achterbank blijven liggen als ze met de auto weg gaan. Ik weet er nog veel meer, maar die hoor je later, want ik zal eerst vertellen hoe het verder ging. 

Toen ik een paar weken op de website van Dog Rescue Greece bij "Baasje Gezocht" stond, merkte ik al dat ze me erg leuk vonden. Ze hadden wel verteld dat ze alleen maar gasthonden zouden doen, maar toch voel je als hond zoiets aan en taterataaaaa.... op de laatste dag van het jaar hebben ze Arnolda gebeld!
Plan gelukt! Ik mocht blijven en ben dus nu een "Nooit-meer-weg-hond". Dat is trouwens niet helemaal waar, want als ik de kans krijg wil ik best eens achter de kippen van de buren aan hollen, maar verder ga ik niet. 


Het leuke is dat ze hier allemaal anders zijn. Bij de bazin mag ik in haar nek klimmen, de baas aait me altijd over de buik, de jongen stoeit met me en voor de dochter moet ik altijd leuk poseren. 
Die prachtige foto’s bij dit stukje zijn allemaal van haar!
Wat weten jullie nog meer niet? 

Wisten jullie al dat ik naar school ga? Ben ik net voor de eerste keer geweest. 
We zijn met acht honden en ik weet nog niet helemaal wat de bedoeling is. Gaat het hier om kennismaken met die andere kanjers of moet je naar de brokjes kijken als ze die voor je neus houden? 

Kom ik nog wel achter. 

Verder ben ik al drie keer naar de dierenarts geweest. De eerste keer had ik per ongeluk een tampon opgevreten. De bazin kon nog net het cellofaantje uit mijn bek halen, maar ik was sneller! Wist niet dat die dingen in je maag vastlopen. De dierenarts gaf me een prik en met 1 keer kotsen lag de tampon op straat. De tweede keer kreeg ik een prikje omdat ze niet willen dat ik in een kennel ga hoesten en de derde keer was ik echt ziek. Ik voelde me niet lekker, had pijn in mijn borst en hoge koorts en totaal geen zin in brokken. Gelukkig was ik bij de beste dierenarts van de Achterhoek en voelde me de volgende dag alweer 
"kip-lekker". 


Ik kreeg daarna wel allemaal bijnamen die ik niet begreep. 
Dat ik een Plaatje was, wist ik, maar ze noemen mij nu "Kostenplaatje"! En dat niet alleen, maar ook Brokkenpiloot en Geldwolf! Mensen zijn echt onbegrijpelijk!! 


We zijn nu met vakantie in een huisje bij een meer en wauw, wat kan je daar lekker wandelen. Het is wel jammer dat ik nog niet los mag, want ze zijn bang dat ik de benen neem. Toch heb ik al met veel honden kennis gemaakt: Charly, Guus, Mazzel en nog veel meer. 
Ik hoor net dat de baas met me wil gaan lopen. Dat gaat voor alles! Tot gauw!