zaterdag 6 juni 2015

Eden


Met Eden gaat het prima. Ze is voor de tweede keer met vakantie geweest en dankzij de pillen van de dierenarts heeft ze lange ritten kunnen maken zonder wagenziek te worden. We waren in Engeland en hadden een geweldig huis met een fantastische tuin die ommuurd was, dus geen ontsnappingsmogelijkheden voor Eden (en Thomas, want die was ook mee). Ze hebben veel samen gespeeld. 

Ze zit nog steeds op cursus. Het luisteren gaat wat beter, maar het een gewoon een eigenwijze hond. Ze heeft een super jachtinstinct. Onze afrastering is inmiddels 1 meter 80 hoog. Eden probeert zelfs daar nog over heen te komen als ze een konijn of kat in het bos ziet. Voor onze kat Lily is ze superlief. Ze is gek op kinderen en kinderen op haar.

Het Betere Bankhangen....


Op de cursus in Breda wordt ze geobserveerd om duidelijk te krijgen welk gedrag ze vertoont als ze de kuierlatten wil nemen. Dat gaat namelijk (voor mij) steeds onverwacht. 
De cursus is bij "De gehoorzame huishond" van de Dierenbescherming. Ik had al een puppy en A cursus gedaan bij een commerciële hondenschool, maar ik was daar niet gelukkig. Eden kreeg haar A-diploma terwijl ze er echt niet klaar voor was. Bovendien kreeg ik geen goede antwoorden op mijn vragen mbt haar gedrag. Bij de GH ligt er geen tijdsdruk. Je betaalt per jaar en als je al lid van de dierenbescherming bent is dat een schijntje. 

We hebben bezoek gehad van Amber, haar zusje. De dames vonden het helemaal niet interessant. Wij allemaal wel. Ze hebben zoveel dezelfde eigenschappen en ze lijken qua uiterlijk erg op elkaar. (Eden is wel lichter dan Amber maar de snuitjes en de bouw zijn hetzelfde). Binnenkort gaan wij naar Bergen voor een tegenbezoek. Leuk vooruitzicht.

Met grote vriend Thomas


Helaas is Eden in januari heel erg ziek geweest. Ze had acute pancreatitis. Gelukkig is ze genezen, maar ze moet wel haar leven lang op dieet. 
Toen ze ziek was moest ik zelfs zelf voor haar koken. Dat vond zij geen ramp want groenten met rijst of pasta en tartaar of witvis vond ze wel heerlijk. Inmiddels mag ze weer wat meer. Een mager dieet, maar ook daar is vrij veel variatie in aan te brengen. Probleem is als ze mee op visite gaat. Dan moeten de kaasjes en worstjes aan haar voorbij gaan. We nemen zelf koekjes mee die ze wel mag. 

Thomas is haar grote vriend met wie ze elke vrijdag heerlijk kan knuffelen en spelen. Als ik zeg: "Thomas komt er straks aan", houdt ze haar koppie zo mooi scheef en kijkt ze me vol verwachting aan. 


Al met al; ze maakt het goed. Het is een heerlijk eigenwijs beest. Ze geeft zoveel terug voor wat ze van ons ontvangt.

Fijn dat jullie er zijn, anders had ze een heel ander leven gehad. 

We hopen haar nog heel lang bij ons te hebben.
Groet,
Loes Overkempe