zondag 6 november 2016

Woezel

Woezel

“Woezel is met zijn zusjes Roxan, Spoekie en Nikita naar Nederland gekomen. In mei kwam Woezel bij ons wonen. En het gaat heel goed met hem! Hij is al een echte man geworden en inmiddels mooi uitgegroeid. Hij heeft een wat langere vacht gekregen en een mooie pluim aan zijn staart. 


We hebben wel gemerkt dat bepaalde dingen niet in zijn ‘maintenance kit’ zaten. Maar dat is natuurlijk logisch. Zo moest Woezel bijvoorbeeld aan sommige dingen echt wennen, omdat hij ze heel spannend vond. Vooral vreemde mensen en visite vond hij in het begin heel spannend. We hebben dit steeds gekoppeld aan iets heel leuks en het gaat nu gelukkig super goed. 

Ik ben blij dat ik hiervoor de achtergrond en kennis heb, dankzij een instructeursopleiding die ik heb gevolgd en m’n werk bij Stichting Contacthond. Daardoor wist ik er mee om te gaan. Want Woezel was namelijk wel m’n eerste hond uit het buitenland. En ondanks dat hij nog maar vier maandjes oud was toen hij bij me kwam, kon ik toch al merken dat hij een rugzakje had. Het vereist toch een andere manier van opvoeden (intensiever), met veel geduld en vooral veel belonen, liefde en aandacht. 


Tijdens de instructeursopleiding was trouwens Jolein van Weperen één van de gastdocenten. Zij heeft het boek ‘Luisteren is leuk’ geschreven. Haar manier van lesgeven is zeer uniek en ik heb er dagelijks nog steeds veel hulp aan. Vooral voor angstige en wat onzekere honden is haar methode zeer geschikt. Ik kan het iedereen met een Grieks hondje zeker aanbevelen.


Ik had Woezel graag ingezet als therapiehond bij Stichting Contacthond, maar daar is hij denk ik niet de juiste hond voor. Een therapiehond moet echt een allemansvriendje zijn en dat is Woezel niet. Vreemden vindt hij namelijk nog steeds wat spannend. Maar ik vind het eigenlijk wel een voordeel, want daardoor ligt Woezel’s focus veel meer bij mij. Zo heb ik ooit een blindengeleidehond in huis gehad. Wat een lieverd was dat: een groot pretnummer, met een vrije geest. Maar daardoor was hij ook niet altijd even gemakkelijk… Woezel is juist heel aanhankelijk en volgzaam. Hij blijft het liefst bij me in de buurt. Als ik hem buiten los laat, doet hij lekker z’n eigen dingetje. Roep ik ‘m, dan komt hij gelijk weer bij me. Ik zie nu dat een wat gereserveerdere hond ook zo zijn voordelen heeft.


Het is een heerlijkheid om te zien hoe hij lekker in z'n mandje ligt. En dan bedenk ik me hoe anders het nu had kunnen zijn voor hem... Gelukkig doet Dog Rescue Greece zulk mooi werk en is een leven op straat (of erger) hem bespaard gebleven!”

Groetjes,
Maudy


Genoten van dit verhaal? Er wachten nog heel veel hondjes op hun baasje-voor-het-leven. Klik HIER