maandag 6 maart 2017

Bommel, de harige sofasurfer

Op 2 januari haalden wij Bommel uit het asiel in Amstelveen. Daar was hij naartoe gebracht, omdat de vorige baasjes hem niet aankonden en hij wegliep. Pas later ontdekten we dat hij via Dog Rescue Greece naar Nederland was gekomen! ***Door alle plaatsingen was Bommel het vertrouwen in de mensen een beetje kwijtgeraakt. 

De eerste dagen jankte hij dan ook een beetje als ik wegging. Hij heeft een paar keer wat post en ander papier versnipperd, een handvat van een borstel stuk gekauwd, maar dat was het wel zo’n beetje. 

In huis is Bommel eigenlijk een bijna voorbeeldige hond, die goed luistert en zeer vriendelijk is. Hij schrikt soms nog wat van bepaalde dingen, zoals de wasmachine of z’n eigen spiegelbeeld in het raam. Maar hij went al aardig aan alle geluiden die bij de buurt horen. 


Buiten is het helaas een ander verhaal. Loslopen gaat niet, hij durft dan niet meer terug te komen. 
Dus laten we hem aangelijnd uit, en met behulp van de baasjes van andere honden kan hij zich soms toch even uitleven aan de lijn. 

We zien dat hij zich steeds meer op ons gaat richten en daardoor ook beter gaat luisteren. Het heeft gewoon z’n tijd nodig, hij heeft gewoon erg veel meegemaakt... 

Verder proberen we allerlei uitdagingen voor hem te zoeken, door hem bijvoorbeeld puzzeltjes te laten oplossen. Dit pakt hij snel en heel goed op! 

En volgende week starten we met een basistraining. 
We hebben zomaar een vermoeden dat Bommel al heel veel kan, maar dit door zijn verleden nog niet aan ons durft te laten zien.

We leren ook veel van elkaar. Hij leert ons om alles vooral goed op te ruimen. En wij leren hem om een gehoorzame en zekere hond te worden. Een hond die mensen weer kan vertrouwen. Dat verdient hij. Want ondanks zijn angsten en onzekerheden, is Bommel gewoon ónze harige sofasurfer!

Hesta Slot*** Naschrift van Stichting Dog Rescue Greece:

De eerste adoptanten van Bommel konden helaas op zeker moment niet langer voor Bommel zorgen. Zij gaven dit bij ons aan, waarna in samenspraak met het adoptiegezin voor Bommel een nieuw gezin gezocht én gevonden werd. 
Helaas werd Bommel door deze mensen na enige tijd achtergelaten in een asiel. 
Hier wisten wij niets van af en dat Bommel dit overkwam betreuren wij zeer. 
Plotseling ontvingen wij echter bericht van de huidige baasjes en vernamen wij wat er met Bommel was gebeurd. Gelukkig is het met Bommel goed gekomen en heeft hij nu echt zijn plekje gevonden. 
Wij zijn Hesta dankbaar voor het melden en natuurlijk voor de zeer goede verzorging die Bommel nu krijgt. Hij krijgt de ruimte om zich te ontplooien, om het vertrouwen in de mensen terug te krijgen, op te bloeien en te kunnen laten zien wat een geweldige hond hij is.