maandag 18 november 2019

Hoe 5 droppies, deugnietjes werden

Update van het Dierendag-nest

Weet u nog, het verhaal van de Dierendag-Droppies? Die tijdens noodweer in Griekenland werden gevonden door onze Arnolda, dankzij hun moeder die midden op de weg ging staan en zo om hulp smeekte? We kunnen u vertellen dat het heel goed met ze gaat! De Droppies groeien als kool en ook met mama komen we steeds een stapje verder. Geniet u met ons mee?

Hoe zat het ook alweer?

Het was Dierendag toen Arnolda een vermagerde, witte hond midden op de weg zag staan. Elke auto die haar voorbij raasde, keek ze smekend en indringend aan. Ze had een missie, dat was Arnolda direct duidelijk. Toen ze de tepels van de hond zag, wist ze het zeker: ze had pups en zocht hulp.


Lang verhaal kort: Arnolda vond verderop in het natte gras vijf compleet doorweekte pups. Moeder liet zich helaas niet vangen, dus ze nam alleen de pups mee. Vanwege Dierendag, kregen ze allen een naam met een D: Daan, Dirk, Donja, Donna en Doortje. Na een wasbeurt en lekker eten, bleek al snel dat er gelukkig niks ernstigs met ze aan de hand was. 

En toen kon het échte werk beginnen. Want vijf pups, zijn echt best wel veel werk! Maar bovenal is het ook echt enorm genieten, met vijf van die Deugnietjes in huis. Arnolda: “Ze zijn zo ontzettend lief. Geweldige karaktertjes ook.”


Gekwispel en een lach
Ook met mama gaat het trouwens steeds beter. We hebben haar nog niet kunnen vangen, maar het vertrouwen wordt steeds groter: “Onlangs was ik op de terugweg van Athene met een auto vol voer. Gelijk langs de vaste stek van mama gereden. Het was donker, maar ze hoorde mijn auto en kwam gelijk met haar twee vrienden uit de bosjes aangerend. Ze kwispelde met haar staart en lacht naar me. Heel even kwam ze een moment heel dicht bij me. Ik heb haar nog niet aan kunnen raken. Maar ik geef niet op en zal blijven proberen haar vertrouwen te winnen.”


We vonden dat deze lieverd ook een naam verdiende. Het werd Doula, wat in het oud-Grieks ‘dienende vrouw’ betekent. Een toepasselijke naam, voor deze mama die alles gaf voor de veiligheid van haar pups.

En dankzij Doula, kunnen de Droppies zich nu ontpoppen tot heerlijke Deugnietjes:Binnenkort zijn ze oud genoeg om naar Nederland te kunnen reizen. Dirk, Doortje en Donja zijn al gereserveerd, de andere twee wachten nog op hun eigen baasjes. Interesse? Kijk dan snel op dogrescuegreece.nl/honden en vul een belangstellingsformulier in.

Een Serieus Verzoek
Ook dit jaar doen we weer mee met de actie Serieus Request voor Dieren. We maken kans op maar liefst 3.500,-, waarmee we nog zó veel meer kunnen doen voor hondjes als Daan, Dirk, Donja, Donna, Doortje én Doula. Helpt u ons mee deze actie te winnen? Dit kan heel eenvoudig, door te stemmen op de site van dierenhulp.nl. U kunt met meerdere mailadressen stemmen. Alvast heel erg bedankt, efgharistó pollí!