donderdag 27 maart 2014

Zeus - het vervolg; een lijfje vol hagel

Onlangs berichtten we al over Zeus en vandaag willen we nog enkele foto's laten zien. Geen foto's van de buitenkant, van het vrolijke koppie van Zeus. Dit keer laten we de röntgenfoto's zien die onlangs door de Nederlandse dierenarts zijn gemaakt. Op de foto's is duidelijk te zien hoeveel hagel er (afgezien van de gigantische verwonding aan zijn schouder) in zijn lichaam is gekomen; er werden maar liefst 140 kogeltjes geteld. En dat, terwijl er in Griekenland al heel veel hagel verwijderd was.

Al die witte puntjes zijn kogeltjes!


 
Wanneer ben ik aan de beurt?
Die laatste 140 kogeltjes kunnen niet verwijderd worden. Is ook beter van niet. Het lichaam kapselt de kogels in, waar hij geen last van heeft en bij een operatie zouden organen beschadigd kunnen worden. Bovendien heeft hij al (te) vaak op de operatietafel gelegen! Zeus liet het zich allemaal braaf welgevallen, hij heeft geleerd dat sommige mensen nog wel te vertrouwen zijn en dat dierenartsen er zijn om hem beter te maken. Slimme hond!Ook zijn zijn oren grondig schoongemaakt en wat kwam daar uit? Twee grote stukken Grieks graan. Gelukkig maar dat hij hier van verlost is. Ook Nederlandse honden kunnen hier veel last van hebben. Niet alleen in de oren, ook tussen de tenen kunnen deze aren voor veel ellende zorgen. Ze dringen zich in de huid en kruipen steeds verder het lichaam in.

 

De ronde hagelkogeltjes; daar kan Zeus oud mee worden. Ze hebben wel 1 nadeel..... als Zeus door beveiligingspoortjes gaat, hebben zijn baasjes heel wat uit te leggen!Ter nagedachtenis aan alle hondjes die níet zoveel geluk hebben gehad als Zeus, en voor alle hondjes die nog steeds, elke dag weer, moeten leven met mishandeling, pijn en ontberingen, branden wij hier een kaarsje: 
We care for those who can not speak