maandag 10 maart 2014

ZeusZeus....... Ons vosje uit Greece 

Toen wij dachten compleet te zijn met ons roedel van 4, kwam die verschrikkelijke foto voorbij van Zeus. Die foto kan iedereen zich nog herinneren.... hoe hij gevonden was nadat hij beschoten was met een shotgun..... 

Vanaf dat moment heb ik hem gevolgd via Dog Rescue Greece. Ik volgde DRG al een hele tijd, maar Zeus zat elke dag in mijn gedachten. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht..... vooral omdat hij sterk was en het verschrikkelijke drama overleefd had. Na drie operaties, heel veel liefde en aandacht van iedereen daar ter plekke, inclusief de dierenartsen, had hij alles overwonnen en liet hij blijken het vertrouwen in de mensen niet verloren te hebben.
 Al gauw was duidelijk dat hij bij ons mocht komen om bij te komen... Wij als gastgezin. (Oh jee.... ) Eindelijk, na een aantal operaties was hij sterk genoeg om naar Nederland te komen. Voor mij was dit een super bijzondere dag, omdat ik hem allang in mijn hart had gesloten. Ik weet als de dag van gisteren toen ik het telefoontje kreeg van Conny en Arnolda... dat alles goed verlopen was met de vlucht en dat Zeus bij hun in de auto zat om eerst nog een nachtje bij Arnolda door te brengen. 
Ik kon op dat moment niets zeggen door mijn tranen van geluk. 

De volgende dag kwam Arnolda Zeus brengen....en hij kwam gelijk in onze roedel van vier, waarvan ook twee rescue doggies. Het verliep buiten verwachting goed, maar hij moest nog wel even wennen aan alle aandacht van onze andere 4 schatten. Zeus was helemaal in de wolken van geluk en elke dag draagt hij zoveel mogelijk knuffels in zijn bekkie en maakt heerlijke geluidjes van genot. Heel snel was hij een deel van onze familie en na een paar dagen hebben we besloten om geen gastgezin voor hem te zijn....maar om hem voorgoed die warme mand te geven die hij zo verdiende. Hier was iedereen verliefd op ons vosje Zeus. Daar ik een geweldige partner heb, die ook voor hem gevallen was, en die mij groen licht gaf, is voor Zeus een nieuw leven begonnen hier bij ons. Hoe mooi is dat?! 


Zeus laat zijn verleden nu achter zich en kijkt vooruit. Elke dag is een feest met zijn 4 vrienden; Patter, Bölles, Semmy en Tessa en onze 2 katten Dikkie en Boelie waar Zeus helemaal verliefd op is. Een lieve, vrolijke hondenroedel van vijf! Tja ...we hadden nog een plekje vrij 's avonds op de bank .
Ha ha; Zeus leert snel! In het begin vloog hij op zijn voerbak als het etenstijd was. Nu gaat hij zitten net als de rest die hem voordoen hoe het moet. Hij weet precies wat "kom hier" betekent en gaat gelijk zitten en als beloning dan ook weer een klein snoepje. Hier worden elke week alle honden geborsteld, dus ook onze nieuwste telg. Hij vindt het heerlijk. In het begin vond hij de auto akelig, maar na 3 dagen wist hij "als ik in de auto moet, gaan we naar het bos en daar is het weer feest met zijn vriendjes; spelen, rennen, graven, heerlijk uitwaaien met z'n allen en dit twee keer per dag. (soms zelfs drie keer) Aan het tuigje lopen gaat prima al waaiert hij wat van links naar rechts, maar ook dat komt goed. Blaffen kan hij ook goed en haalt soms alles uit de kast om zijn zwaar geluid te laten horen.....voor zo'n klein vosje zitten er genoeg decibellen in! Hij moet nog wel leren dat het vrouwtje wel eens van huis gaat en ook weer terug komt. Huilen als een baby dat kan hij ...ook al is zijn roedel bij 'm. We oefenen elke dag, en het gaat steeds beter. Want er komt een behoorlijk geluid uit ons vosje, wat je niet zou verwachten. Maar het komt allemaal goed. Eten behoort hoort ook bij zijn favoriete moment van de dag, maar nu met beleid. Prachtig om te zien hoe hij zich heeft aangepast. Ik kan nog wel uren schrijven over het wel en wee in onze doggie familie maar het belangsrijkste is vermeld. Zeus is gelukkig en wij ook, dat is het belangrijkste! Lief, dapper, sterk, aanhankelijk, slim, speels en een tikkeltje ondeugend zoals een jonge hond hoort te zijn......dit is Zeus. En zo kan er elke dag een nieuwe wereld open gaan voor een rescue hondje....... Ondanks Zeus zijn negatieve ervaring heeft hij het vertrouwen in de mens niet verloren en dat wil wat zeggen over zijn karakter. Bij deze wil ik iedereen die ook maar iets te maken heeft met Dog Rescue Greece, Conny en in het bijzonder Arnolda en Willem, heel hartelijk bedanken voor alles. Had ik Arnolda niet gekend, had ik Zeus ook niet gekend. Zij verdient in mijn ogen de allergrootste knuffel die ik me kan bedenken omdat zij zich dag en nacht inzet voor Dog Rescue Greece. 
En dank voor alle lieve reacties op de Facebook pagina van Dog Rescue Greece. En niet te vergeten Linda en Animalization Strays in Greece. En alle dierenartsen die Zeus hebben bijgestaan. Nogmaals; Thanks! Dikke knuffel uit Limburg van ons allen. 
Naschrift van de redactie:
Wilt u ons (blijven) helpen honden zoals Zeus te redden en een mooi leven te bieden?

Via de Goede Doelen Stichting Geef Gratis kunt u veilig en eenvoudig online doneren. Maar u kunt ook zelf een leuke actie organiseren. Klikt u HIER voor meer informatie.
Dank u wel!