dinsdag 25 februari 2014

Babs (Francis)


Op zoek naar een hondje voor mijn moeder kwam Babs, destijds Francis genaamd, voorbij in onze zoektocht.
Ik was op zoek naar een ouder hondje voor mijn moeder maar als ik eerlijk ben, keek ik ook voor mezelf.
Heb in het verleden 2 honden gehad en mijn partner ook en het gemis van een trouwe makker kwam naar boven. We hebben het er over gehad en gekeken in hoeverre het  in ons dagelijkse leven zou passen en besloten er voor te gaan.
Babs kan mee naar ons beider werk dus ze zit zelden of nooit alleen thuis.
We hebben haar eerst bezocht bij het gastgezin waar ze al met veel liefde was opgevangen.
Bij aankomst waren we eigenlijk al verkocht en gelukkig mochten we haar na een weekje ophalen.
 
Het was wel even wennen voor haar en de eerste dag heeft ze grotendeels tussen en op de struiken gelegen in de tuin met de zon op haar bolletje. 


De eerste nacht gaf ze duidelijk te kennen heel angstig te zijn om alleen achter gelaten te worden en we hebben haar mee naar boven genomen en verder geen problemen meer gehad.
Ze was heel angstig voor grote honden en zocht duidelijk haar veiligheid bij ons. Haar aan de riem krijgen vroeg veel geduld want ze was erg angstig als je handen in de buurt kwamen.
Met veel geduld is het allemaal goed gekomen.
Het is een ontzettende lieve hond die zo dankbaar is en werkelijk huppelt als ze buiten is.
Zo geweldig om te zien hoe blij ze is. 

Wanneer je even weg bent geweest dan krijg je een heel warm ontvangst en kan ze haar lol niet op..( of je jaren bent weggeweest)
Op mijn werk doet ze het ook goed en gaat makkelijk met iedereen om. Ik werk met mensen met een zorgvraag en geregeld gaan we met de groep haar uit laten. Ze kent haar roedel goed en houdt ons goed in de gaten.
 


Ze heeft een maatje in de buurt waar ze heerlijk mee speelt en wanneer ze deze ziet gaat ze piepen van blijdschap. We maken graag wandelingen en ze loopt enthousiast mee. Ze vindt het heerlijk om te snuffelen en gaat steeds verder op onderzoek uit. Zand vindt ze ook geweldig en daagt je dan uit om te spelen. We hebben een karretje gekocht zodat ze ook mee kan met fietsen. Ze vindt dat nog wel spannend maar ook dat gaat steeds beter.
 Ik kan niet anders zeggen dat ze ons zoveel brengt en dat we erg blij met haar zijn.
Voor haar is het mooi dat ze een tweede kans heeft gehad en dat haar verleden en moeizame start ver achter haar ligt.
Als ik zo af en toe op de site kijk sta ik elke keer weer verbaasd over de hoeveelheid honden die daar vandaan komen en de verhalen. 

Het vraagt wel wat meer geduld en aandacht dan een hond zonder verleden en dat is belangrijk dat mensen zich dat realiseren. 
Maar met een hoop geduld, vertrouwen en veel liefde komt het zeker goed.

hartelijke groet,
Judica