dinsdag 22 april 2014

Brend
Vanaf het eerste moment dat ik zijn foto zag van zijn aankomst op Schiphol op 14-2-14, wist ik het: dit is mijn Grieks hondje.... Normaal kon ik het wel relativeren en redenen aandragen om het niet te doen, alleen zei nu elke vezel in mijn lijf dat ik dit hondje niet voorbij mocht laten gaan. 
Dolgelukkig stond ik dan ook door de kamer heen te springen toen ik diezelfde avond nog een telefoontje kreeg dat ik zijn gastgezin mocht bellen voor een bezoek. 

Kijk maar: onafscheidelijk....

Een paar dagen later gingen we samen met mijn andere hond Bully op pad om Brend te bezoeken. Dolle pret hadden die 2 en ook het gastgezin zag dat het goed ging. Na een huisbezoek bij ons thuis mochten we Brend een paar dagen later op gaan halen. 
Bully had nu pas door dat het echt was en is hem even een paar dagen uit de weg gegaan maar daarna was het goed en nu zijn ze haast onafscheidelijk van elkaar. In het begin was wel te merken dat Brend wat “achterliep” qua gedrag en leren maar hij heeft dat razendsnel ingehaald. Het is een hele vrolijke, ondernemende en ondeugende hond maar ook 1 die heel snel leert en hier enorm veel plezier uithaalt. 


Puppycursus vindt hij dan ook helemaal geweldig en niet alleen voor alle snoepjes die hij krijgt.... Alles wat buiten vleugels heeft is erg leuk, vooral om het te besluipen en dan helemaal na te kijken waar de vogel heen vliegt. De bench is geen probleem, al ligt hij het liefst wel languit op de bank. Maar het liefst ligt hij achter mijn benen als ik ga slapen, om me ’s morgens met een natte lebber wakker te maken. Even heeft hij een tijdje last gehad van verlatingsangst maar ook dat hebben we overwonnen en nu ligt hij lekker te slapen als we er niet zijn.


We hopen nog heel erg lang van dit heerlijke stel te genieten en ik ben blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en dit geweldig lieve en mooie hondje met een prachtkarakter een gouden mand heb mogen geven. We zouden echt niet meer zonder hem kunnen..... Hij is een deel van ons gezin.

Liefs Brend, Bully, Michael en Wendy