dinsdag 8 april 2014

Niena (Terry)Het is inmiddels drie weekjes geleden dat we Terry (inmiddels Niena) hebben geadopteerd. We zijn super blij met haar en zij volgens mij ook met ons. Het voorzichtige van Niena heeft inmiddels plaatsgemaakt voor baldadigheid op zijn tijd. Ook dit is leuk en betekent zo nu en dan goed opletten wat ze pakt! 


Ze doet het erg goed en vindt alles even leuk.

Bos, strand, narcissenvelden, boswandelingen en ook strandwandelingen, bezoek aan en van familie, vrienden buren en spelen met andere hondjes etc. 

Ook op puppycursus gaat het goed en laat ze zien een slimme meid te zijn.
Eerst keek Niena de kat uit de boom, maar al snel kwam haar wens te spelen met anderen naar boven. Spelen, spelen en nog eens spelen met andere hondjes is haar favoriete bezigheid.
 
Het ophalen van Niena was best een zenuwachtige aangelegenheid. Er vlogen allemaal vragen door mijn hoofd: "Zou ze wel mee willen, zou ze netjes blijven in de auto, hoe is het voor het gastgezin als ze vertrekt etc etc.

Gelukkig was ze heel rustig en nadat ik haar met hulp van het gastgezin in de auto had vastgezet aan de riem, kon de reis beginnen. Ze was voorbeeldig rustig, en liet direct haar Griekse aard zien; bij vele bochten ging ze van de ene zitplek in de auto naar de andere.

Ze wilde zijn waar de zon was!
 

 Aangekomen bij haar nieuwe huisje was het: kennismaken met de rest van de familie en daarna voorzichtig snuffelen en liggen op een dekentje. Al snel werd weer vertrokken voor het uitzoeken van een mandje. Hoewel de baasjes een specifiek mandje in gedachten hadden, bleek Terry prima in staat haar eigen mandje uit te zoeken in dierenwinkel.
Ze ging de mand niet meer uit, dus met mand en al in de kar en mee naar de auto. Sindsdien heeft ze meerdere speeltjes uitgezocht en is ze groot fan van de dierenwinkel.Op het strand is ze nu één keer geweest, waarin ze kennis heeft gemaakt met de zee. Heel zout dat water, maar heerlijk dat losse zand en de vele andere hondjes. Ze geniet werkelijk van alle momenten, waar het dan ook is.....


Bij onze laatste tour langs de hyacinth- en narcissenvelden hadden wij haar neus constant tussen ons in. De geurtjes die ze kon ruiken vanuit de cabrio vond ze geweldig! Ze geniet er enorm van.


Bij de velden vond ze trouwens de aarde enorm lekker ruiken en moesten we haar tegenhouden niet te veel bollen op te graven! 

Naar de bollen, naar de prachtige bollen....
Waar je sprakeloos geniet van de kleuren die je ziet...

Bij ons in de buurt kent ze bijna alle andere hondjes en ze kan met allemaal opschieten. Helaas zijn er ook hondenbezitters die hun honden niet willen laten spelen, dus lopen er enkele aan Niena voorbij. Dit vindt ze jammer, maar gelukkig zijn er bijna elke wandeling wel één of meer hondjes die wel willen en mogen spelen.

Ook de volkstuin vind ze heerlijk en hier heeft ze een vriendinnetje waarmee ze zich uren vermaakt. Spelen tot ze uitgeput naast elkaar in het gras gaan liggen en o ja, als het even kan en mag, liever op een kussen op een bankje in de zon...... Niena is immers een Grieks prinsesje....Bij ons in de winkelstraat heeft ze de harten van de winkeliers gestolen. Ze komen haar graag even gedag zeggen en even met haar spelen in de dagelijkse uitjes rond het huis. Volop bewonderaars dus aandacht genoeg en als ze dan even niet in de picture wil zijn, is een balkon met uitzicht natuurlijk ook gewoon geweldig!Kortom, het leven is één groot feest. Eigenlijk zonde dat er af en toe geslapen moet worden.....