maandag 20 oktober 2014

Luus

Van vluchtbegeleider naar adoptiegezin.
Toen ik wist dat wij in september naar het Griekse eiland Lefkas op vakantie gingen, heb ik mij direct aangemeld bij vluchtbegeleider.nl.
En toen we in Griekenland waren, kreeg ik een mail dat er een match was. Maar liefst 4 puppy's zouden met ons mee naar Nederland vliegen!
De administratie werd keurig vanuit Nederland geregeld door Arnolda en ook kregen we een contactpersoon ter plaatse. Dat was een alleraardigste Engelse dame, Lee New. Ik kreeg foto's van de puppy,s en ze waren prachtig! Geboren op het strand en verzorgd door het personeel van de lokale strandbar. Daarna zijn ze samen met moeder in de opvang gekomen en werden ze goed verzorgd. Ze kregen een chip en de benodigde inentingen en op 30 september was het zover! Lee en haar man Roger stonden ons al op te wachten op de luchthaven Preveza.En daar zaten ze dan in twee grote kennels... klaar voor hun grote reis! Drie zusjes, helemaal indentiek qua kleur en eentje met meer zwart in haar vacht.
Ze kregen natuurlijk veel aandacht van alle passagiers...
Wij mochten ze even knuffelen toen de kennels door de x-ray moesten, wat een pret!
Toen ze werden mee genomen door het luchthaven personeel was dat wel even slikken..
Na een hartelijk afscheid en de belofte van Lee dat zij voor moeder ging zorgen en haar zou laten steriliseren, was het tijd om te gaan vertrekken.
En dan zit je in het vliegtuig en weet dat er nog 1 hondje beschikbaar is voor adoptie....Thuis hadden we al een Jack Russel van 5 jaar. Tot zijn, en ons verdriet, werd zijn speelmaatje 2 jaar geleden ernstig ziek en moesten we afscheid nemen. We hebben niet actief gezocht, maar besloten te wachten wat de toekomst ons zou brengen. 

Maar het blijkt maar weer; toeval bestaat niet! De pup met de zwarte vacht had ons hart gestolen... Maar we wisten natuurlijk niet of zij nog beschikbaar was..
Na een voorspoedige reis werden de hondjes keurig door iemand van Schiphol bij ons gebracht. En in de aankomsthal stond Arnolda van Dog Rescue Greece ons op te wachten. Ook onze zoon met Freddie waren er. Freddie was maar wat nieuwsgierig wat voor leuks er in de kennels zat! We waren eigenlijk al zeker van onze zaak, maar toen helemaal! Dus meteen gevraagd aan Arnolda of het hondje waar we verliefd op waren
geworden al een baasje had. En het moest zo zijn... Ze was nog beschikbaar!

Dus de afspraak was snel gemaakt. De volgende dag al zou Arnolda met Luus, zoals we haar al hadden genoemd, langskomen.En ze is nu bijna 2 weken bij ons en het gaat fantastisch!!
Freddie moest toch even wennen om de aandacht weer te delen maar na een paar dagen aftasten en de rangorde vaststellen, was het ijs gebroken. Samen ravotten ze in de tuin en hebben het beide prima naar hun zin!
Luus is een heel pienter hondje en ze leert heel snel. Ze is ook meteen mee naar puppy cursus en ook daar steelt ze de show met haar parmantige snoetje.
Dus; niet verwacht en gepland maar wij zijn verschrikkelijk blij met Luus!
Onze grote dank gaat dan ook uit naar iedereen van 

Dog Rescue Greece die dit mogelijk heeft gemaakt!Dikke knuffel van Luus, Freddie en de hele familie van der Heiden.