woensdag 21 oktober 2015

Pip (Mona)


Pip is nu drie maanden bij ons en ze is zo leuk! Nadat we haar profiel op de DRG-site hadden zien staan, ondernamen we gelijk actie! Twee dagen later zijn we bij haar gastgezin gaan kijken met onze twee andere Griekse dames. Er was gelijk een Klick, na een lekkere wandeling langs het water leken de drie dames het er over eens te zijn... ze hoort erbij! Nu heette Pip eerst Mona. Maar dat vonden we een niet zo’n passende naam voor deze, nog net geen 7 kilo wegende, stoere Chick! De naam Pip past dan ook prima, stoer, kort en lief!

 
Toen we thuis kwamen na best een lange autorit, was Pip door het dolle heen. Alsof er tijdens de autorit door de andere twee dames (Mossi & Lotte) was ingefluisterd dat we echt een warm nest voor haar in petto hadden. Ze rende als een bezetene door het hele huis heen...over de banken, de stoel, door de gang, door de keuken terug de huiskamer in....ze was niet rustig te krijgen.... Mijn vriend en ik keken elkaar even aan... Oh oh wat is ze druk... gaat dit goed komen??


Maar Pip past helemaal prima in onze roedel! Het uitbundig hollen door het huis en niet te kalmeren zijn, dat was echt gewoon haar “Jippie, ik heb een echt huisje gevonden”- dansje.

Ze wandelde vanaf dag 1 los mee. Ze luisterde al gelijk heel erg goed naar haar naam en snoepjes hielpen ook een handje! Mossi - onze oudste hond van 10 jaar - krijgt het verdiende respect van Pip, maar ohhhh wee als Pip erg wordt lastig gevallen door andere honden in het park bijvoorbeeld... dan komt Mossi zich er mee bemoeien. Ze moeten niet te veel klieren bij een van haar zusjes.


Lotte van 2,5 jaar ( ook een DRG hondje) is helemaal gek met Pip. ze slapen samen, ze rollebollen samen, knabbelen op hetzelfde botje en halen dezelfde streken uit. Een heerlijk duo!!
Onze Poes Molly van bijna 19 moest even een paar keer heel duidelijk zijn over waar de grenzen lagen, maar nu zien we ze stiekem kusjes geven aan elkaar als we even niet kijken. Zo schattig! Tja, Molly en Pip zijn van dezelfde grootte ;-), dat schept een band!

Zo’n twee keer per week gaan de dames met de hondenuitlaatservice van Cindy op pad, alwaar Pip zich niet laat ondersneeuwen door de grotere honden, maar ze wel direct werd opgenomen in de roedel! Heerlijk als alles zo soepel verloopt! Ze geniet echt maximaal ook in de roedel van de uitlaatservice, maar ook in onze eigen roedel van drie honden!

Lotte en Arjen zijn actief in hondentrainingen en omdat Lotte een slimme meid is, zijn ze beiden een behendigheids cursus (combifun) begonnen en dat doen ze echt heel goed!

Nu konden Pip en Mariska niet achterblijven! Pip en ik doen nu eerst de algemene basiscursus. Omdat Pip al 7 maanden was hebben we geen puppycursus meer gedaan, maar de ABC-cursus doet ze ook al heel goed. En met de open dag van de hondentraining hebben we ook al wat behendigheid (combifun) oefeningen mogen doen en dat vindt Pip ook erg leuk! Door hoepels, slalommen en door de tunnel heen rennen, hoe gekker hoe beter bij Pip! Dus we blijven zo lekker in beweging met zijn allen!


Pip is een heel ander meisje dan onze twee andere meiden, alleen al omdat ze zo lekker klein van stuk is doet ze vele harten smelten! Met haar straathonden-Blik kan ze een hoop voor elkaar krijgen. Maar ach, hebben niet alle benjamins in de familie dat?

We genieten volop van onze meiden en zijn heel blij met alles wat jullie van DRG voor deze honden doen en gedaan hebben! Heel veel liefs uit Rotterdam!

Arjen & Mariska,
      Mossi, Lotte en Pip
                              en poes Molly
Genoten van dit verhaal? Er wachten nog heel veel hondjes op hun baasje-voor-het-leven. Klik HIER