zaterdag 17 oktober 2015

Angel en haar pups

December 2015 

Alle pups zijn geadopteerd en hebben hun baasjes-voor-het-leven gevonden. Ze hebben afscheid genomen van pleegmama Noortje. Naar haar, en verzorgster Anje, gaat alle dank en eer! 
We wensen de pups van harte een lang en gelukkig leven toe. Dag lieve schatten, jullie komst op deze wereld was er een die we nooit zullen vergeten. Jullie mama en broertje en zusjes kijken vanuit de hondenhemel toe. 

Update 17 oktober 

Met de pups van Angel, die we Nikita, Asco, Nash, Glenn en Elroy hebben genoemd, gaat het heel goed. Ze groeien als kool. Na een zeer spannende en stressvolle periode, kunnen we eindelijk opgelucht ademhalen en genieten. We hebben de foto's in twee collages gezet. 
Geniet u met ons mee? 


Heel veel dank aan Big Mama Noortje en haar verzorgster! 


**********


Update 12 oktober 

Alhoewel we goede, zeer goede hoop hadden dat alle pupjes het zouden redden, moesten we vandaag opnieuw afscheid nemen. Twee pupjes waren te zwak, konden het niet zonder hun eigen mama stellen en zijn helaas overleden. 
Ondanks de meer dan voortreffelijke verzorging kon hun maag- darmstelsel niet wennen aan het leven hier op aarde, aan het leven buiten de veilige en warme omgeving van de buik van hun mama Angel. 
Het ging eerst zo goed, maar plotseling verzwakten zij zodanig dat we Moeder Natuur haar gang moesten laten gaan. We konden het tij niet keren voor kleine Angel en Leroy, dochter en zoon van Angel. Opnieuw namen we afscheid. Dag lieve kleintjes, we hebben zo ons best gedaan. Het mocht niet baten voor jullie. Dag lieve Angel en Leroy, rust zacht bij jullie mama. 


Bericht in onze nieuwsbrief van 10 oktober 2015: 


Als u onze Facebookpagina volgt, heeft u waarschijnlijk het trieste bericht al gelezen. Met intens verdriet moesten we afgelopen woensdag bekendmaken dat Angel, het lieve zwangere teefje dat wij enige tijd geleden hebben laten overkomen naar Nederland, was overleden…


Die ochtend had ze met een keizersnede het leven gegeven aan zeven pups. Een half uur later gleed tot onze grote schrik het leven uit Angel.... 
Het was een enorme klap voor ons allemaal. Rust zacht lieve Angel, je bent nu zelf een engeltje geworden…

Veel tijd was er daarna niet om bij deze vreselijke gebeurtenis stil te staan. Er moesten zeven mondjes gevoed worden en wel heel snel ook! 
Bekijk hier een filmpje van de pups.

Angel's pups bij Cera,
de eerste pleegmoeder.
Na een oproep op al onze social media-kanalen, werd er massaal met ons meegedacht. Het eerste bericht is zelfs meer dan 60.000 keer bekeken! Nog diezelfde avond werd een geweldige pleeg-moederhond gevonden: Cera. 
De pups dronken direct gulzig van haar melk, ze accepteerde ze volledig en het leek perfect te gaan. Helaas vond de dierenarts de volgende ochtend dat het niet goed voor de gezondheid was van schijnzwangere Cera. En dat is wat we absoluut niet wilden, het mocht niet ten koste van haar gezondheid gaan!

En toen zaten we wel even met de handen in het haar… Ondanks dat heel veel mensen hun hulp hadden aangeboden met hun moederhond, er was geen juiste kandidaat. Dit hing onder andere af van de grootte van de moederhond, de grootte van haar eigen nest en de leeftijd van haar eigen pups (dit heeft namelijk invloed op de melk van de moeder).De pups moesten dus weer opgehaald worden. Dezelfde ochtend werden we benaderd door de redactie van het televisieprogramma Hart van Nederland. Zij waren getipt over de vreselijke situatie waarin we zaten. Donderdagavond werd er in hun late editie aandacht aan besteed. 
(bekijk hier de uitzending) 

Ook het huis-aan-huisblad Tubantia (Twente en Achterhoek) besteedde aandacht aan Angel en haar pups. 
(lees hier het artikel)
Pleegmoeder Noortje zorgt
nu voor de pups.

Wat een geweldig lieve, positieve en warme reacties hebben we daarna gekregen! Dit heeft ons heel goed gedaan en het gaf ons de kracht de zoektocht naar een pleegmoeder voor de pups niet te stoppen. En het heeft geholpen! Want na nóg een aantal tegenslagen, vonden we uiteindelijk vrijdag een geweldig lieve pleegmoeder voor de pups.  Wat zijn we blij met deze – met recht – ‘big mama’! Ze accepteerde de pups volledig en die dronken dat het een lieve lust was.

En dat is waar we het voor deden. Want kunnen drinken bij een moederhond is altijd zoveel beter dan wat wij kunnen geven via flesjes. 

Het waren loodzware dagen, waarin emoties in uitersten de boventoon voerden. We proberen troost te putten uit het feit dat Angel niet langer hoogzwanger op straat in Griekenland heeft hoeven leven en dat dan waarschijnlijk moeder ėn pups het niet hadden overleefd. Ook halen we kracht uit het feit dat er zeven prachtige pups (vijf reutjes en twee teefjes) een veilig leven in Nederland kunnen krijgen.

Wederom kwam de cameraploeg van Hart van Nederland filmen en kon heel Nederland zien hoe goed pleegmama Noortje voor haar eigen 2 pups en de 7 pups van Angel zorgt! 
(klik hier voor de reportage van HVNL) Angel zullen we nooit vergeten. We hebben haar gered om haar een fantastisch leven in Nederland te geven. 
Het heeft niet zo mogen zijn, het noodlot sloeg toe. Gelukkig gaat het haar pupjes goed en kunnen ze rekenen op een leven vol liefde, veiligheid en goede verzorging. 

Dag lieve Angel.... rust zacht.