zaterdag 21 mei 2016

Orion


Hij leek al te zijn overleden toen hij werd gevonden. Maar bij het zien van mensen begon zijn staart te bewegen. Meer energie had hij niet meer. 
De Griekse vrijwilligers hebben al veel ernstig leed gezien, maar dit overtrof alles. Ze handelden onmiddellijk. En noemden hem Orion. Het sterrenteken Orion staat symbool voor 'strijder'. Hij is nu bij de dierenarts in Athene en vecht inderdaad als een strijder voor zijn leven. En wij kunnen hem hierbij helpen, dankzij een bijzondere gift...

Ruim een maand geleden moesten wij in Nederland afscheid nemen van Henri van Riel.
In het najaar van 2015 werd Henri ernstig ziek. Samen met zijn vrouw Joan, waren ze de trotse en liefdevolle baasjes van ons Griekje Bella. De strijd die Henri zo moedig streed, kon hij niet winnen.

Dankbaar
Diep getroffen waren wij door de laatste zin op de rouwkaart: 'Liever geen bloemen, maar een gift aan Dog Rescue Greece zouden wij zeer waarderen.' Tijdens de mooie, liefdevolle afscheidsplechtigheid is maar liefst 375 euro gedoneerd. Dit bedrag hebben we in grote dankbaarheid aanvaard en bewaard voor als ons een speciale hulpvraag zou bereiken. Welnu, die bereikte ons enkele dagen geleden.

Na overleg met de weduwe van Henri is besloten deze donatie te gebruiken voor de behandeling en verzorging van Orion. Ze zei: "Henri zou dit prachtig gevonden hebben en gezegd hebben: "Redden, die hond!"

We hopen met heel ons hart dat Orion het redt. Dat hij een gezonde, gelukkige hond kan worden. Een dergelijk lijden en vreselijk levenseinde, dat verdient geen enkel levend wezen.

Zondag 22 mei 2016 is de Dag van de Hond. Dit jaar zal die dag voor ons in het teken staan van Orion, zijn strijd en genezing. Maar ook van alle andere honden die zo vreselijk hard hulp behoeven.

Helpt u mee?
Helpt u mee deze prachtige gift van Henri te laten uitgroeien tot een nóg mooier bedrag? Dan kunnen we de dierenarts-rekening van Orion betalen en... misschien nog wel iets overhouden voor andere honden zoals Orion. Uw gift is meer dan welkom op ons bankrekeningnummer:

NL91 INGB 0007 3157 71 t.n.v. Stichting Dog Rescue Greece o.v.v. Orion. 

Of klik HIER en ga naar onze Actie-pagina van Goede Doelen Stichting Geef! alwaar u ook gebruik kunt maken o.a. iDeal.

Namens Orion en (postuum) ook namens Henri: heel hartelijk dank!


Op deze video is te zien hoe Orion werd gevonden. Let op! de beelden zijn schokkend.

*** Update Orion 23 mei *** Het volgende bericht bereikte ons vanuit Griekenland: 
De bloedwaarden verbeteren heel langzaam, hij is nog steeds in kritieke toestand maar wel stabiel. Hij wil graag eten en dat is een goed teken. De wonden beginnen enigszins te helen maar omdat ze zo groot zijn is het een moeilijk en langdurig proces. Opstaan lukt nog niet. We blijven er op vertrouwen dat hij zal herstellen en een normaal leven zal kunnen hebben. *** 
Hartelijk dank voor al uw medeleven en gulle giften. Zodra we weer foto's ontvangen, zullen we die met u delen.
Namens Orion: Efcharisto poli! - Hartelijk dank! 


** Update 30 mei: Orion ligt nog steeds aan het infuus en heeft nog niet volledig op kunnen staan. We blijven hoop houden op herstel. **

** Update 31 mei: Kopie van de email die we ontvingen: 
News for Orion: he is still taking antibiotics for the wounds on his feet. He also takes tratment for erlicheia. He has good apettite forfood and water. He managed to stand on his two front feet (Sunday). He is taking vitamins. Soon he will start high value food. **Update 1 juni: een video van Orion

** Update 5 juni: De eerste stapjes! **
** Update 18 juni: nog meer stapjes! ** 
Update 15 juli: De eerste wandeling buiten
Update 25 juli: Het gips is er af!