zondag 26 juli 2020

Arnolda's Dagboek - Zondag 26 juli 2020




Mira

Je naam is afgeleid van het Engelse woord Miracle. Nou, die naam doe je eer aan want een wonder dat ben je! Vijf weken geleden lag je op sterven na dood in een weiland. Je kon je kopje niet eens meer optillen. We hoopten dat je de eerste dagen erdoor zou komen. Slapen, slapen en bijkomen. Ondertussen verzorgden we de wonden die de grote zwerfhonden gebeten hadden in jouw achterlijfje. Grote ontstoken gaten waar de maden uitkropen. Ik ruik nog steeds de lucht die jouw rottendhuid verspreidde, bah. 

Jouw gebroken heup, waardoor je niet meer kon lopen maakte je een gewilde prooi voor de volwassen honden om je heen. Het was erop of eronder. Maar dat we je zo zouden laten liggen was geen optie. Beter humaan sterven dan op deze wijze lijden. 



Eerst twee 
weken in een kleine bench midden op tafel. Daarna in een puppykennel op het balkon. 
En nu, vijf weken later, loop je je eerste stappen op onze binnenplaats. Je kijkt verwonderd om je heen, net zoals wij verwonderd zijn om jouw herstel. Wat een pit, wat een kracht heb je getoond! 
We gaan je voorbereiden op een fijne familie in Nederland. Nog wat meer aansterken en dan gaat jouw welverdiende nieuwe leven beginnen. Dat er ergens een baasje voor jou is weet ik wel zeker. Miracles, ze bestaan echt. Jij bent er één van...