woensdag 23 december 2020

Arnolda's Dagboek - Woensdag 23 december 2020

Arnolda's Dagboek



Al eerder had ik geschreven over Nelly die ik bij het strand had gevonden en waarvan de eigenaar geen sterilisatie uit liet voeren die ik hem aanbood. Diezelfde eigenaar die in Athene woont en hier in Agios Konstantinos (op twee uur afstand rijden), een huis heeft waar hij alleen in de zomer is. Deze meneer heeft Nelly aan haar lot overgelaten in de verwachting dat anderen de zorg voor zijn hond overnamen. Van de zomer hebben we, in overleg met de buurman, haar twee overgebleven pups van het nestje van 6, mee naar huis mee genomen. En nu wilde deze eigenaar weer een nestje van Nelly...




Kwaad was ik, woest! 

Hoe kon hij nou een hond laten bezwangeren als er in de winter niemand in de buurt is en Nelly maar moet zien hoe ze haar kleintjes groot moet krijgen en zelf aan haar eten moet komen? 

En zomaar meenemen mag ik de hond ook niet als er een eigenaar bekend is. Echter, een eigenaar is ook hier in Griekenland verplicht voor zijn hond zorgen! Op een dag werd ik benaderd door de buren met de vraag of ik alsjeblieft Nelly mee wilde nemen. Ze was weer drachtig en hij en zijn vrouw waren er zo onderhand wel klaar mee. Iedere keer als de ze terugkomen bij hun vakantiehuis lopen er weer nieuwe pups. Ik snap dat wel... Deze mensen hebben er niet om gevraagd en hun buurman (alleen aanwezig in de zomer), de eigenaar van Nelly, kijkt er niet naar om.




Dus: Nelly mee naar ons huis. Wij hebben Bandit nog, haar zoon uit het eerste nest. Het was bijzonder om te zien hoe blij hij was zijn moeder weer te zien. Ik weet zeker dat hij haar herkende. Bandit is een geweldige hond met een heel mooi karakter. Nelly was verbouwereerd. Moest het allemaal eerst nog maar eens zien.


De pups die ze eventueel zou krijgen mochten bij ons ter wereld komen. 

Ik moet even uitleggen dat ik vóór sterilisaties ben. Absoluut een voorstander! Maar moeite heb met abortus van een zwangere hond. Het zal wel een vrouwending zijn maar als ik de mogelijkheid heb om deze pups groot te brengen, samen met de moeder, dan doe ik dat. 

Uiteraard zijn er situaties waarbij je er echt niet onderuit komt. Maar Nelly mocht voor de laatste keer moeder worden bij ons. Drie maanden na de geboorte van de pups wordt Nelly gesteriliseerd en behoort puppies krijgen voor haar tot het verleden.


Nelly ontpopte zich als een lieve aanhankelijke dame. Gezellig erbij op onze overdekte veranda. Scharrelen op de binnenplaats. Al snel wist ze bij wie ze de lekkere koekjes moet halen (Mario).





Op 12 november zijn er 6 pups geboren. Vijf teefjes en één reutje. Twee zijn een kopie van Nelly, bruin/wit en vier zijn wit met stippen en vlekken. Nelly is op en top moeder. De pups mag ik verzorgen, ze vertrouwt me volledig. Prachtige pups die samen met Nelly warm, droog en beschut mogen opgroeien. Dat is wel wat anders dan in de struiken of bosjes bij een nat en winderig strand...




Ondertussen zijn ze bijna 6 weken en ontwikkelen ze zich heel snel. Ze herkennen me en beginnen te spelen. Drinken bij moeder Nelly is er niet meer bij. Ze vindt het wel best zo, houdt het voor gezien en ligt alweer op de veranda. 


Ook deze pups komen op de leeftijd van (bijna) 4 maanden naar Nederland. Tot die tijd genieten we van deze lieve kruimeltjes.





Bekijkt u vooral deze prachtige video, en zie hoe Nelly opbloeit 

en het leven geeft aan zes prachtige pups.  


Lieve groet, 

Arnolda