vrijdag 1 januari 2021

Arnolda's Dagboek - Vrijdag 1 januari 2021

Arnolda's Dagboek

Aiden en Luna, wat hebben ze veel mee moeten maken de laatste weken.Vlak nadat ze gevonden waren, op een weg hier buiten het dorp, werden ze ziek.

Aiden was al kleiner dan zijn zus Luna. En eigenlijk bevestigde de dierenarts mijn vermoeden toen ik met doodzieke Aiden in zijn praktijk was. Parvo, verdomme!

Aan het infuus en antibiotica. 


Aiden en Luna heb ik direct van elkaar gescheiden en op een warme droge plek in huis verzorgd. Luna ging al snel beter. Reageerde goed op de medicatie.


Maar Aiden……

Bloed bij de dunne ontlasting en overgeven. De stank is anders, zo indringend, dat je weet: dit is foute boel. Een zielig hoopje. Met grote ogen keek hij me aan. Zoekend, en zo in- en intriest, hartverscheurend om hem zo te moeten zien. 

Hij werd slechter, wilde niet meer drinken. Lag daar maar in een hoekje. De ribben staken door zijn vel.
De antibiotica die ik injecteerde sloeg niet aan. Steeds weer naar de dierenarts voor een infuus, die de aderen in zijn pootjes niet meer kon vinden. Er moest een wonder gebeuren om hem uit het diepe dal te kunnen trekken. Onderhuids heb ik vocht toegediend. Nog zwaardere antibiotica. En toen eindelijk, na anderhalve week, at Aiden heel voorzichtig wat fijngemalen gekookte kipfilet. En zo klommen we iedere dag een stukje omhoog uit het diepe dal waarvan ik dacht dat ik hem er nooit uit zou krijgen.Iedere dag een stukje beter. Kilo’s kipfilet heb ik voor hem gekookt. Het interesseerde me niet hoeveel hij nodig had. Ik deed het met liefde. En nu, na enkele weken is Aiden er weer. Hij is blij als hij me ziet. Zijn staart maakt overuren. ’s Nachts nog binnen maar overdag heerlijk buiten. Hij rent, hij eet, hij is zelfs wat ondeugend. Wat ben ik blij dat hij er weer is…….

En soms, als ik zo in gedachten met een hondje bezig ben, komt er ineens een gedichtje bij me op.


Me and you, we fight for you

Together, us too


Side by side, we are strong

And even when it takes long


We won’t give up in our deepest sorrow

Stay with me and wait for tomorrow


When a new day begins out of the darkest light

You will see me there, right by your side


AIDEN EN LUNA WE DID IT!!!!!!!

En hóe we het hebben gedaan, dát kunt u zien in deze video.