zondag 17 januari 2021

Arnolda's Dagboek - Donderdag 14 januari 2021

Arnolda's Dagboek

Wat kan er in ruim anderhalve week toch ongelooflijk veel gebeuren. Ik weet gewoon niet waar ik beginnen moet met schrijven. Maar hier dan toch een verslag van wat er allemaal aan het veranderen is en wat er is gebeurd in Amfissa. En echt; het komt door de fantastische financiële ondersteuning, die we van heel veel lieve mensen (hebben) mogen ontvangen. 

In mijn eerste blog schreef ik over Jack, de reu die mij gelijk opviel bij het binnenkomen van de shelter. Wat een prachthond, met een geweldig karakter! Toen er een plaatsje vrij kwam op een transport hoefde ik ook niet na te denken over welke hond er mee zou mogen. 

Voor het eerst van zijn leven op een zacht kussen...

Gelukkig had Jack na zijn vondst afgelopen jaar in februari al de de juiste vaccinaties gehad en mocht hij reizen. Bloedonderzoek werd uitgevoerd en papieren in orde gemaakt. Jack kon op reis. Iedereen die Jack ziet is verliefd... Dat komt wel goed met deze Casanova.

Ook de burgemeester laat van zich horen. Hij noemt Dog Rescue Greece een geschenk uit de hemel. Daar waar jaren niets is gedaan, worden nu de handen uit de mouwen gestoken. Als eerste wordt er nu door de gemeente elektriciteit en water aangelegd. Met het opruimen van het terrein is ook een begin gemaakt. Meer rolcontainers zijn omgebouwd tot hondenhokken. Fijn dat de burgemeester zo positief is en de noodzaak ziet. 

Sapfo, het teefje dat tijden op een gebroken pootje liep, is geopereerd. De dierenarts heeft helaas haar voorpootje moeten amputeren. Gelukkig is ze verlost van heel veel pijn en kan het lijfje nu eindelijk gaan herstellen en de wond helen. Sapfo verblijft nu bij lieve mensen in Griekenland waar ze bij mag komen van haar zware tijd. 


In de shelter zit een mager mini-herdertje. Ze heet Ermina, wat een schatje. Ze herinnert me aan Ilia, de allereerste hond die Willem (mijn overleden echtgenoot en mede-oprichter van Dog Rescue Greece) en ik opvingen, maar nooit meer weg is gegaan tot zij overleed aan die rotziekte Leishmania. 

Ermina zat bibberend tussen 4 stukken hekwerk op een laag oude vodden, stront en rottend hout toen ik er was. Duidelijk niet in orde, slecht haar vacht, algehele zeer slecht conditie. 

Erminia is naar de dierenarts geweest en uit de bloedtest is gebleken dat ze Leishmania en Ehrlichea heeft. Ze krijgt nu eerst een maand antibiotica en vitamine E om aan te sterken en de Ehrlichea de kop in te drukken. Dit is nodig om te kunnen starten met de medicatie tegen Leishmania over een paar weken. 

Gioula en Kanela zijn in voorbereiding op hun vertrek naar Nederland. Ze krijgen hun vaccinaties en worden gesteriliseerd. Twee jonge dames die nog een heel leven voor zich hebben en heel veel knuffels en liefde verdienen. Ze staan beiden op de website. 

In een schuurtje lag een bruin hondje. Volgens de vrouw die in de shelter werkt kon je er niet naartoe. Hij zou vals zijn. Het mannetje lag aan een ketting en bewoog zich niet. Hij kon niet staan en niet lopen. Waarom dan aan een ketting, vroeg ik mij af. Dikke lagen karton lagen onder zijn lijfje. Wat er onder en tussen het karton lag, dat is niet moeilijk te bedenken... De lucht is op een afstand te ruiken. Al meer dan een jaar lag hij daar! Hoe kan dat? Hoe kun je hier iedere dag voorbij lopen zonder je af te vragen waarom deze hond niet van zijn plaats komt? 


Ik kan er niet over uit. Niemand die hem meenam naar de dierenarts. Echt om van te kotsen! 

Hij krijgt van mij de naam Mayro. Niet meer anoniem maar eindelijk een identiteit. Hij is helaas het voorbeeld van vergeten levende wezens. 

Vandaag zijn ze met hem naar de dierenarts geweest. De breuk in zijn voorpoot is desastreus. Het ligt gewoon uit elkaar; de botten liggen van elkaar af. Helaas zal ook hij zijn voorpootje moeten missen. Maar beter dat dan nooit meer in beweging komen en daar maar blijven liggen... Mayro zal opnieuw moeten leren lopen. 


De moederhond die drachtig was en hele grote tepels heeft, heeft op 12 januari vier dode pups ter wereld gebracht. Het lukte de dierenarts helaas niet om haar te behandelen vóór de geboorte van de pups. Na de geboorte bleef ze onrustig. Bij de dierenarts vandaag bleek zij nog meer dode pups in haar baarmoeder te hebben. De dierenarts heeft haar vandaag met spoed geopereerd en gelijk gesteriliseerd. De tepels bleken achteraf gelukkig geen tumoren te zijn maar het gevolg van de vele nesten die Elpida al heeft gehad. Ook daar is nu een einde aan gekomen. 

Ondertussen wordt er een inventarisatie gemaakt. Hoeveel honden zijn er, welke hebben een chip, vaccinaties, sterilisaties nodig? Welke medische problemen zijn er? De ergste gaan als eerste naar de dierenarts. 

Aan de burgemeester gevraagd of het dak van de opslag van het voer nagekeken kan worden. Het lekt. Daarna kunnen we beter efficiënter inrichten. 

Het is veel, heel veel. Maar iedere hond is het waard. Het móet gewoon verbeteren, en dat gaat lukken. Zo komt er voor de hondjes licht, een schone en droge plek en de verzorging die ze verdienen. 

Dankzij jullie allen, lieve mensen, lieve donateurs. Door uw hulp kunnen wij verder. En hulp kan in velerlei vormen. Wist u bijvoorbeeld dat u ons al met 1 euro per maand kunt ondersteunen via Teaming? En echt: elke cent komt bij ons terecht! Hiermee kunt u bijdragen in de maandelijkse kosten voor de shelter en alle hondjes die de zorg van Dog Rescue Greece mogen ontvangen. We hebben veel Teamers nodig om dit te laten slagen. En zeg nou zelf; wat is 1 euro per maand? Dat merk je niet. De kracht zit hem in het aantal, in het sámen ondersteunen. Wilt u mij, Dog Rescue Greece en de honden die het zo vreselijk hard nodig hebben, alstublieft ondersteunen? Meld u HIER aan bij Teaming, ondersteun ons met 1 euro per maand. In mijn eentje kan ik het niet, met uw hulp wel! 

Heel veel dank en liefs uit Griekenland, 

Arnolda

Stichting Dog Rescue Greece 

NL91 INGB 0007315771