woensdag 17 februari 2021

Arnolda's Dagboek - Zondag 14 februari 2021

Arnolda's Dagboek


Amfissa, 14 februari 2021


We zijn nu anderhalve maand bezig met de shelter in Amfissa en we maken echt vorderingen. 

Het terrein waar eerst alle schroot lag en stond, is geëgaliseerd. En er is waterafvoer/drainage aangelegd ten behoeve van het schoonmaken van de nieuw te bouwen hondenverblijven. Er is nu stroom en water waar straks de kennels komen. Funderingen van beton zijn gestort zodat er kennels gebouwd kunnen worden. Dit is alleen mogelijk doordat de burgemeester ook in heeft gezien dat het zo niet langer door kon gaan. Hij verleent alle medewerking.
Meerdere honden zijn onderzocht en er zijn bloedtesten afgenomen. Daar achteraan komt dan de juiste medicatie die deze honden natuurlijk moeten hebben. Vele hebben Ehrlichea, veroorzaakt door teken. Een enkele heeft Leishmania en ook deze honden krijgen prijzige medicatie. Maar het is het waard; je zíet ze veranderen. Van scharminkeltjes worden ze weer hond. Er komt weer leven in hun ogen, ze krijgen weer zin om te spelen. 

Drie dierenartsen werken mee en zijn op dit moment dagelijks in de shelter te vinden.


Er staan 30 honden op de planning om gesteriliseerd te worden. Het mág en kán niet meer zo zijn dat er in de shelter pups verwekt of geboren worden. 

Dertien honden worden voorbereid op hun reis naar Nederland. Alle hebben een baasje. Later volgen er nog meer. Maar eerst deze redden en dan kijken wie er daarna kunnen vertrekken.


De kleine Mayro die een jaar lang met een gebroken voorpoot in zijn eigen uitwerpselen aan een ketting in een schuurtje heeft gelegen, heeft zijn amputatie ondergaan. Daarna is hij in pension geplaatst. Maar niet voor lang…..Mayro heeft een heel lief baasje gevonden in Athene. Met een hondenvriendinnetje erbij. Hij komt los, begint te spelen en geniet van de knuffels. Helaas is bij hem ook nog eens doofheid geconstateerd. Zijn nieuwe baasje maakt het niet uit. Hij mag blijven en eindelijk een gelukkige hond zijn.

Naast deze mooie berichten ook verdrietige… 

Kanela, die meer dan een jaar in een klein hokje heeft geleefd, werkelijk op een laag van stront en karton.... 

Ze kwam bij ons in beeld toen ik haar op 28 december 2020 zag in erbarmelijke omstandigheden. Eindelijk mocht ze uit haar gevangenis. Ze genoot van het loslopen. Een baasje in Nederland meldde zich al snel. Kanela werd gesteriliseerd maar tijdens de operatie ontdekte de dierenarts een tumor op haar lever. We hebben in overleg met deze dierenarts en een specialist in Athene een biopt uit laten voeren. 
We wilden Kanela alle kansen geven als er ook maar enigszins zicht was op verbetering of herstel. Het lot heeft echter anders bepaald. Kanela was zieker dan iedereen had gedacht, Haar lever bleek twee keer zo groot en was vol met tumoren. Het nemen van het biopt heeft zij doorstaan maar een paar uur later overleed Kanela aan een hartinfarct. Zó vreselijk triest. We hadden haar zoveel meer gegund. De zon was voor Kanela eindelijk gaan schijnen maar werd al snel overschaduwd door haar overlijden.


❤️ Lieve Kanela... Rust zacht ❤️En dan de kleine Sappfo. Maandenlang sleepte ze met haar gebroken pootje over de grond. 

Ook haar pootje werd geamputeerd. En nu... heeft ook zij haar gouden mandje gevonden! 

Dat staat in Athene, ze blijft in Griekenland. En ze heeft een nieuwe naam: Saphir. 


Lieve Saphir, wij wensen jou een lang en gelukkig leven toe! We gunnen álle hondjes een gelukkig leven, maar déze hondjes, die zó ontzettend veel ellende hebben meegemaakt, des te meer. Ze verdienen het zo! 


Maar we kunnen het niet alleen. We hebben hulp nodig. Úw hulp. 

Wist u dat het ook heel goed mogelijk is om zélf een crowdfunding-actie op te zetten? 

Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Goede Doelen Stichting Geef.nl: https://www.geef.nl/nl 

U kunt daar heel simpel uw eigen actie-pagina maken, waarbij u Dog Rescue Greece aanwijst als het goede doel waarvoor u actie voert. 
Bent u niet zo inventief en creatief maar wilt u wel directe financiële ondersteuning geven, klik dan op ons logo: 


Ook bedrijven roepen wij op de hondjes te helpen d.m.v. sponsoring. Er is zoveel mogelijk!
Meer weten? Stuur een email! Het adres is: info@dogrescuegreece.nl.

Uit de grond van mijn ❤️: Dank u wel! Efcharisto polí!
Arnolda en team
Agios Konstantinos / Amfissa