dinsdag 9 februari 2021

Arnolda's Dagboek - Zondag 7 februari 2021

 

Arnolda's Dagboek

Jessy, geboren 15 september 2020

In oktober 2020 was ik op bezoek in de shelter van Igoumenitsa. Vanuit Nederland was ik via Italië met de auto teruggereden naar Griekenland. Na de oversteek van Italië naar Griekenland per ferry, heb ik eerst de shelter een bezoek gebracht. 

Er waren net twee kleine pups binnen gebracht. Jody, die onder schurft zat, en Jessy. Beiden ongeveer een maand oud. Gevonden op straat. Ik neem ze mee naar ons huis om ze beter te kunnen verzorgen. Jessy is nog aan de melk. Jody eet al wat brokjes. 

Het valt me al snel op dat Jessy een wat apart koppie heeft, maar zoals je wel vaker ziet bij de kleintjes moet het neusje nog groeien en trekt het kopje dan wel bij. 

Bij Jessy niet. Zijn hoofdje ontwikkelt zich anders. Als ik dan de maanden daarna bemerk dat hij "nest-onhandig" is, scheel kijkt en tijdens het lopen steeds naar rechts een rondje om zijn as loopt, weet ik dat het foute boel is. 


Zondag 17 januari 2021 mag ik met Jessy bij een befaamde dierenarts in Athene komen. 
Jessy ondergaat er onder narcose een MRI-scan. De resultaten moeten nog verder besproken worden maar het is duidelijk dat Jessy is geboren met een waterhoofdje. De afvoer van zijn hersenvocht verloopt niet juist en daardoor heeft Jessy druk op zijn hersenen. 
We zullen overwegen en keuzes moeten gaan maken. Op zoek naar een neurochirurg voor honden, (er is er eentje voor zover wij weten) in Griekenland of elders.


31 januari:
Vanmorgen de neurochirurg voor Jessy gesproken. Hij heeft de MRI bekeken. Er is inderdaad schade in zijn hersenen en teveel druk. 

Maar aangezien zijn situatie stabiel is, zegt hij dat het wel eens zo kan zijn dat het proces uit zichzelf is gestopt en de druk in zijn kopje hetzelfde blijft.
Met 2 maanden een nieuwe MRI om te zien of er veranderingen zijn.
Blijft hij zoals hij nu is dan volgt er geen operatie. 

Zodra ik merk dat er veranderingen zijn mag ik de neurochirurg contacten.


Jessy.... ons zorgenkindje... ❤️
We hebben Jessy toegevoegd aan ons Friends for Life programma. Wilt u Friend van Jessy worden? Stuur mij dan een email: arnolda@dogrescuegreece.nl en/of neem een kijkje op onze Friends for Life pagina. Namens Jessy: Efcharisto polí, heel veel dank 🙏 


Arnolda

Agios Konstantinos

Griekenland


P.s. Mis deze video niet! ⤵️