maandag 9 augustus 2021

Arnolda's Dagboek - Maandag 9 augustus 2021

Arnolda's Dagboek

Santos,

Wie er bedacht heeft dat jij lieve Santos, jarenlang onder de erbarmelijke omstandigheden moest overleven waarin we je vonden, mag van mij opgeknoopt worden aan de hoogste boom.


Zó vaak ben ik langs je gereden en ik heb je niet gezien. Verscholen zat je, in een houten kist naast huis van je eigenaar (lees: martelaar). Weg kon je niet vanwege de zware ketting aan je halsband.




Nadat we een tip kregen over Santos zijn we gaan kijken en echt, wat we aantroffen was vreselijk. Zo afgemagerd, onder de schurft, geen vacht, lange teennagels, honger en dorst.


De dierenarts zou gezegd hebben dat hij maar afgemaakt moest worden, zei het "baasje". Welke dierenarts laat een hond in zulke omstandigheden achter? 

Ik geloofde er niets van. Gewoon verwaarlozing en mishandeling en dan aankomen met zo een rotsmoes!


Nou, ze konden hem afgeven of er zou een officiële aangifte gedaan worden bij de politie. Ik denk dat ze allang blij waren dat ze hem mee konden geven.




Santos, wat is jou een onrecht aangedaan. Of je ziek bent zullen de testen volgende week uitwijzen. Dan kunnen we altijd nog zien welke kant het op zal gaan. Maar een hond zo laten creperen is een grove misdaad.


Santos is veilig bij ons in de opvang...








Santos is opgenomen in ons Friends For Life programma. 

Op onze WEBSITE vindt u alle informatie en zijn FOTO-ALBUM.