vrijdag 13 augustus 2021

Arnolda's Dagboek - Vrijdag 13 augustus 2021

Arnolda's DagboekPups in overvloed......


Als je dan zo een twee jaar hier woont en de mensen krijgen er lucht van dat je je inzet voor de zwerfhonden, dan zijn de telefoontjes en berichtjes een logisch gevolg.


Het zijn heel vaak trieste situaties:


Kainourgio:

Uit de struiken bij het strand van het plaatsje Kainourgio hier een kwartier vandaan, hebben we drie gedumpte pups opgehaald. Daisy, Donna en Debby.
Agios Konstantinos:

Er is een hondeneigenaar hier in Agios Konstantinos die bedacht had dat hij van zijn moederhond en 3 pups van ca. 45 dagen jong af moest. 

De moeder-hond vergiftigt hij. Ze overleeft het niet en de drie pups probeert hij te verstikken in een plastic zak. De man wordt betrapt en de politie wordt geinformeerd. De man moet mee en de pups worden 10 dagen veilig gesteld bij de locoburgemeester. De verdachte hangt een gevangenisstraf en een boete van 3000 euro boven het hoofd. Na tien dagen worden de pups vrijgegeven en zo belanden Sheila, Leila en Rico bij ons.

Nog een keer Kainourgio:

Vijf pups onder een aanhangwagen. Moederhond heeft geen melk meer. Eerst twee gered van de vijf. En de volgende dag nog twee kunnen redden. Eentje was al overleden. De moederhond is niet te pakken. Ze huilde dat ik haar pups mee nam. Gaat door merg en been. Vreselijk. Maar moest wel. Ze heeft geen voeding meer. De dode pup heb ik in een container gelegd. 

De moeder liep mee. Ik heb de pup aan haar laten zien en ze jankte. Ze heeft echt afscheid genomen. Ik hoop met een buurtbewoner de moeder uiteindelijk ook te vangen. Heb er voer en water achtergelaten. Ook gisteren een tablet Simparica aan moeder gegeven. Ze zit onder de teken en vlooien en heeft schurft. Haar zus loopt er bij. Die ook behandeld. 

Knut, Kai, Kitty en Kathy zijn nu ook bij ons in de opvang. Ze hebben veel in te halen, zitten onder de schurft en waren uitgedroogd.

Later weer terug geweest maar moederhond en zus waren weg. Mogelijk verdrongen door de hitte naar hopelijk een koelere plek en water.

Agios Konstantinos:

Onze vriend Stefanos heeft van een dorpsbewoner twee pups van ca. 8 weken in zijn handen gedrukt gekregen. Ze zitten stijf, echt stiijf onder de teken. Drie dagen zijn we bezig om de teken te verwijderen. Als je denkt ze weg te hebben, zitten er volgende dag weer nieuwe. In de wollige vachtjes zie je de minuscuul kleine teken niet. Het zijn twee teefjes. De ene in betere conditie dan de ander. Oogjes ontstoken en aan de diarree. Gretig eten ze de eerste brokjes. Voorzichtig aan beginnen. Bibi en Bente maken het dozijn compleet.
Arnolda, 
Agios Konstantinos