zaterdag 15 oktober 2022

Trouw maatje met een Trauma-tje

Arnolda's Dagboek

Er wordt zo vaak gesproken over "honden met een rugzakje". Waarmee bedoeld wordt: honden met een trauma. Omdat hun leven, het begin van hun leven, niet zo was zoals we het zo vurig zouden wensen voor ieder levend wezen. Honden in ernstige nood, vreselijk mishandeld, verwaarloosd, gedumpt, ziek, op sterven na dood achtergelaten in onherbergzaam terrein...

Dát zijn de honden wiens leven wij redden. Voor wie wij ons dagelijks, 365 dagen per jaar, dag en nacht inzetten. En juist díe honden, die niet opgegroeid zijn met de garanties van elke dag iets te eten en drinken, een veilige plek, warmte, (medische) verzorging en liefde... juist díe honden wéten het. 

Ze weten het wanneer de juiste mens op hun pad komt die ze omhoog trekt uit de poel van diepste ellende en hevig lijden. Mensen die ze accepteren zoals ze zijn, en met heel veel geduld, begrip en liefde willen toewerken naar een prachtige toekomst samen. Ze wéten het; dat ze deze mens(en) wel kunnen vertrouwen en durven dan hun hart geven. We zien het dagelijks gebeuren en ook nu weer met Ramona. Ook zij heeft de meest vreselijke dingen meegemaakt, maar komt nu langzaam maar zeker bij, bloeit op en ontpopt zich als een Trouw Maatje. 

Ook Ramona is een hond-voor-het-leven. Een Trouw Maatje die haar Trauma's achter zich aan het laten is. Haar rugzakje aan het dichtdoen is en haar koffertje aan het pakken is. Omdat ze het onmetelijke geluk heeft dat ze geadopteerd is en straks met de Kerst in een heerlijk warme en zachte mand onder de kerstboom zal liggen. 

Na haar medische verzorging (zie de video) heb ik haar, in afwachting van haar reis, niet terug kunnen brengen naar het hok waar ze in moest zitten. Ze verblijft nu bij mij in huis en wordt met de dag vrijer en gelukkiger. Zoals honden dat doen leeft ze in het moment, laat ze haar trauma's achter zich en zal een echt Trouw Maatje zijn voor haar mensen in Nederland. Het afscheid van haar zal, zoals altijd, moeilijk zijn. Maar omdat ik zeker weet dat ze het goed krijgt kan ik haar loslaten. Met alle liefde loslaten... 

Wilt u meer lezen? Ga dan naar: [de andere verhalen in mijn dagboek]

Wilt u ook een Trouw Maatje adopteren? Ga dan naar: [de website].