donderdag 12 december 2013

Josje


In augustus 2013 waren wij op vakantie in Griekenland.
Op onze terugreis zouden wij voor de stichting Dog Rescue Greece als vluchtbegeleider al twee honden meenemen naar Nederland, maar voor een kleine hond was er nog wel een plekje vrij in de cabine. Dus op zoek naar een klein hondje dat minimaal 3 maanden oud moest zijn. Zoveel grote lieve honden die op een nieuw baasje zaten te wachten en uit hun uitzichtloos bestaan gered wilden worden. Ook evenzoveel hele jonge hondjes die bij elkaar gepropt waren in hokken en kisten. We hadden ze allemaal wel willen redden. 
Opeens zagen we een klein wit hondje wat uit alle macht probeerde onze aandacht te trekken door te proberen al springend boven het hok uit te komen, dit onder luid gekef. Wat een scharminkel, zo mager en wat had ze een dun sprieterig vachtje. Ze was mooi van lelijkheid. Dit hondje moest het worden; zij zou met ons meevliegen naar Nederland. Dit mocht echter niet zo zijn. We zouden een dag later al naar huis gaan, het was kort dag en we kregen de vaccinaties en papieren niet op tijd klaar. Met pijn in ons hart moesten we haar achterlaten. Maar vergeten konden we haar niet! De medewerkers van Dog Rescue Greece hebben alles op alles gezet om haar naar Nederland te kunnen halen en intussen had ze de naam "Josje" gekregen.
Op 21 oktober mochten we Josje van Schiphol halen en wat was het een prachtig weerzien! Eenmaal thuis werd Josje gelijk opgenomen door onze andere 3 honden en door Zoë, het blinde gasthondje van Dog Rescue Greece. 

Josje bleek een kleine bandito, voor de duvel niet bang, ongelooflijk komisch en reuze lief.
Ze paste meteen perfect in onze roedel.
We genieten elke dag van het kleine ding.
Inmiddels is ze de nodige kilootjes aangekomen en haar vacht ziet er prachtig uit. Wat een verschil; ze is niet meer mooi van lelijkheid, maar ze is een beauty geworden. Wat zijn we blij met Josje.
In eerste instantie hadden we niet de intentie om Josje zelf te houden. Wij zouden gastgezin zijn totdat zich een definitief baasje voor haar zou melden. Maar het is anders gelopen! De kleine Josje heeft geknokt voor een plaatsje binnen ons gezin en het is haar nog gelukt ook!!! Lieve kleine slimme Josje!!
Lieve mensen van Stichting Dog Rescue Greece: heel veel dank voor alle moeite die jullie gedaan hebben om Josje naar Nederland te krijgen!!  Jullie zijn TOP.

Lieve groeten,
Jan en José
Dikke knuffel van alle honden en een super dikke knuffel van Josje

P.s.: Josje gaat zelfs mee naar het verzorgingstehuis en laat zich lekker vertroetelen. De ouderen genieten daar enorm van. Hieronder een foto van het artikel in de plaatselijke krant:

Zó lig je nog in een hok in Griekenland, zó lig je op een warm schootje in Nederland!