dinsdag 31 december 2013

Happy (Audrey)

Hallo lieve mensen van DRG,

Een update van onze Happy (Audrey).
Begin december namen wij de beslissing om toch op zoek te gaan naar een nieuw gezins-/roedel lid.
Onze roedel bestond uit drie honden op leeftijd (onze jonge beagle verloren we aan Leukemie begin november) en twee katten. Dat we niet bij een fokker een hond wilde aanschaffen was duidelijk, onze andere honden zijn ook op latere leeftijd bij ons gekomen (sommige mishandeld/verwaarloosd).
Via het internet kwamen we Dogs Rescue Greece op het spoor.


Na een blik te hebben geworpen op de foto's sprong Audrey er direct uit. Een sportief-ogende hond, precies wat we zochten...
Het adoptieformulier ingevuld op vrijdagavond en werden we zaterdagmiddag al gebeld door de coördinatrice, zaterdagavond gebeld door het gastgezin van Audrey.
We waren erg enthousiast en spraken af voor de zondagmiddag om kennis te maken met Audrey.
Roedel mee op de date om te kijken of het klikte. Vanaf het eerste moment was het oké.
We zagen een blije (Happy), sportieve knapperd van een hond.
Er was geen twijfel bij ons, ze past in ons gezin....en de nieuwe naam was al duidelijk: HAPPY!
Binnen een week was het rond en konden we Happy gaan ophalen.

Wat zijn wij blij met haar! Ze is nu twee weken bij ons en al zindelijk. We moeten nu de uitlaattijden wat gaan oprekken :-). Ze leert van de andere honden wat er van haar verwacht wordt; zit, af, plaats, zijn al woorden die ze herkent en waaraan ze meestal gehoor geeft. Wanneer ze de grens overschrijdt bij de andere roedelleden wordt ze gecorrigeerd. Mooi om te zien hoe zich dat regelt.
Nu zijn we op zoek naar een cursus waaraan we deel kunnen nemen. Happy zal, als ze volgroeid is, met vrouwtje meegaan op lange wandelingen/wandeldagen. Daar kijkt het vrouwtje naar uit, wat zal ze een geweldig en gezellig  wandelmaatje zijn! De dierenarts vindt haar een schoonheid en zegt dat ze in prima conditie is... baasjes trots en blij ;-).


Wanneer Happy "groot" is zullen we nog eens foto's plaatsen en bijpraten. Dank jullie wel, DRG, dat wij haar mochten adopteren.
We zijn erg gelukkig met elkaar! <3

Lieve groet uit Nijmegen,
Michael en Ellen,
Timo, Lana, Flo,
Nicky en Ziggy