zondag 29 december 2013

Ulf


Hier een berichtje uit Wassenaar van Fam. De Goede. We willen even laten horen hoe het gaat met Ulf. Hij heeft zich ontwikkeld tot een fantastische hond. We denken dat hij nu ongeveer anderhalf jaar oud is. In het voorjaar, toen wij hem kregen, was hij nog wel naïef en fysiek wat zwak in de spieren. Kon hem na paar maanden loslaten en luisterde goed, ook naar school geweest. Zo kwam hij er ook achter dat niet iedere hond even sympathiek is toen hij werd aangevallen door een herder. Op zich was het niet heel ernstig, maar na die tijd werd hij bang en schrikkerig, ook van het geluid van blaffende honden. 
Daardoor is hij vanuit het bos 2 maal naar huis gevlucht, overstekend over een drukke verkeersweg. Na die tijd wandel ik met hem aan de (flexi)lijn. Ook niet meer in dat bewuste bos, daar is hij nog steeds bang, hij associeert dat denk ik met die enge hond. Hij komt niets tekort, wandel met hem nu in de duinen. Ben loslopen nu langzaam aan het opbouwen. Op het strand gaat het goed, daar heeft hij overzicht. Soms bij een stabiele hond of als ik met meerdere mensen of honden (dan is de roedel groter, voelt hij zich veilig) laat ik hem ook even los.Nu met het komende vuurwerk houd ik hem even aan de lijn. Ik ben bang dat het vluchtgedrag altijd wel een puntje zal blijven waar ik alert op moet zijn, vooral is hij gevoelig voor geluiden. 

Het is een vrolijk dier, lief voor mensen, vooral kinderen, met katten redelijk goed, soms paar uur alleen blijven, gaat prima. Het is een verschrikkelijk mooie hond om te zien, en hij loopt zo elegant, net een dressuurpaard, we noemen hem weleens Bonfire. Zijn bouw is wat robuuster geworden en het is niet meer het onzekere hondje wat het een tijdje geleden was. Volgende week komt hij in de krant, heeft een look a like wedstrijd gewonnen van het Brandweermuseum in Wassenaar. Zij hadden een expositie over een brandweer Hond , genaamd Wallace, uit Glasgow, een legende in Schotland. Deze ging altijd mee naar de brand en had ook mensen gered. Zijn in Scotland, Nederland en Amerika boeken over uitgegeven. Hij leek het meest op de Amerikaanse Wallace. Ik stuur jullie de foto, links is Ulf. Zo zie je, een hond van Dog Rescue Greece die een prijs wint, tussen al die deftige rashonden in Wassenaar. 

Verder gaat Ulf veel naar Drente, daar hebben wij familie vakantiehuis en woont veel familie in de buurt.Gaan dan met alle honden wandelen. Zo zien we ook regelmatig Shilo, ook van DRG, hij heet nu Okke. Ook van hem stuur ik even een foto, samen met Ulf
Kortom we zijn gelukkig met Ulf, ook onze kinderen zijn stapel op hem. We hebben altijd veel aanloop van visite en het lijkt wel of het steeds drukker wordt, want ze komen geloof ik vaker omdat ze zo dol zijn op Ulf. Ik wens jullie en de organisatie een voorspoedig nieuwjaar en  blijf jullie nieuwtjes volgen.

Met vriendelijke groeten, Kees en Sonja de Goede.