zaterdag 1 november 2014

Samenwerking met Arvid van PuttenSamenwerking met Arvid van Putten, hondengedragstherapeut. 


Of het nu een pup of een wat ouder hondje betreft, de Griekse hondjes moeten na aankomst in Nederland allemaal wennen aan hun nieuwe leven. Aan een leven samen met mensen in een huis, aan aangelijnd en uitgelaten worden, het verschil tussen binnen en buiten, waar je je behoefte doet. Wennen aan mensen, die dingen zeggen die ze niet begrijpen en aan handen die graag hun koppie willen aaien, hetgeen bedreigend op hen over kan komen. Leren wat wel en niet mag. En wat “foei” nou toch betekent…. 

De meeste honden leren snel, maar soms is het proces van elkaar leren begrijpen wat moeilijker en neemt het wat meer tijd. Soms groeien mens en hond daardoor zelfs uit elkaar en ontstaan er, wat wij mensen noemen: “gedragsproblemen”. 
En dan kunnen hond en mens baat hebben bij iemand die hen weer tot elkaar kan brengen. Iemand om mee te kunnen overleggen, een professional, die mens en hond leert elkaars taal te begrijpen. Waardoor mens en dier een band opbouwen, de problemen achter zich kunnen laten en weer uit kunnen zien naar een mooi leven samen.

Die iemand hebben wij gevonden in hondengedragstherapeut Arvid van Putten.
Arvid is een bekende in de wereld van gedragsproblemen bij honden. 
Indien nodig bezoekt hij de hond aan huis, kijkt mee in de leefsituatie, observeert en geeft adviezen.

Meer informatie over Arvid van Putten is te vinden op zijn website: www.arvidvanputten.nl********