woensdag 26 november 2014

Vlucht naar het geluk - Myki, Thyreni en Argos

Er waren eens.... drie Griekse hondjes. Zij hadden een zwaar leven, het was meer OVER-leven dan leven. Nergens waren zij welkom en elke dag weer probeerden ze aan voedsel te komen door te bedelen bij restaurantjes in de buurt van het strand van een baai, welke zij tot hun (over)-leefgebied hadden gemaakt. Tot het drietal op een goede dag opgemerkt werd door een toerist die met zijn gezin en vijf hondjes op vakantie was in Griekenland. Zij kampeerden op een camping vlakbij het strand, ontfermden zich over het Griekse trio en gaven deze twee lieve teefjes en het stoere reutje de mooie namen: Thyreni, Myki en Argos. Wekenlang werden ze door dit gezin liefdevol verzorgd, konden ze eindelijk op een echt kussentje slapen, de warmte van gezelschap om zich heen ervaren en konden ze eindelijk genieten van het leven. Totdat... de dag kwam dat de mensen weer naar huis moesten. 
Met een gebroken hart en heel veel tranen namen ze afscheid. 
Ook de honden leken te beseffen wat die laatste aai, die laatste knuffel betekende...... 

Dag lieve schat, het ga je goed....


Op weg naar huis konden de mensen het drietal maar niet uit hun hoofd zetten. 

Al tijdens de overtocht op de ferry naar Italië stuurden ze een wanhopige email naar familie thuis. 

Zoek alsjeblieft op de zoekwoorden "dog", "rescue" en "Greece", vroegen zij vertwijfeld aan het thuisfront. 

En zo kwamen ze op het spoor van, en in contact met...
Dog Rescue Greece, hoe kan het ook anders? 
En toevallig.... (is er zoiets als toeval?) was een vrijwilliger van Dog Rescue Greece juist op dat moment in Athene. Hij heeft hemel en aarde bewogen, vele honderden kilometers gereden en er alles aan gedaan om dit drietal terug te vinden en veilig te stellen. Een twee-daagse zoektocht was er voor nodig en het was heel moeilijk ze te vangen. Ze begrepen het natuurlijk niet, voelden zich verlaten en waren doodsbang voor die grote man, die ze probeerde te vangen. Echter; toen ze eenmaal veilig in de auto zaten, ging de knop om en kwam er rust. Een diepe zucht, gevolgd door een weldadige slaap tijdens de lange reis naar Athene en het besef: "ik ben in goede handen", liet hun angst als sneeuw voor de zon verdwijnen. 


In de weken daarna zijn ze opgevangen door lokale vrijwilligers, behandeld door een dierenarts en zodanig aangesterkt dat de eerste twee, de dames Myki en Thyreni, naar Nederland konden komen. Vorige week is de vrijwilliger teruggevlogen om ze op te halen en in de nacht van donderdag 20 november op vrijdag 21 november 2014 is hij, samen met Thyreni en Myki geland op Schiphol. Het eerste gedeelte van hun reis naar een lang en gelukkig leven in Nederland zit er op. 


Met Transavia van Athene naar Amsterdam,
net voor middernacht, bijna in Nederland

Argos zal spoedig volgen, ook hij is zijn koffertje al aan het pakken. 
Thyreni en Myki verblijven nu bij gastgezinnen in Nederland en genieten van alle aandacht en goede verzorging en .... het Hollandse groene gras. 

Ze kunnen maar niet ophouden er op hun rug in te rollen....
Dat is toch veel fijner dan de kale stenen en rotsen van de omgeving van Isthmia!


Nu kunnen ze tot rust komen bij hun Nederlandse gastgezinnen en lekker bankhangen. 


Dat hadden ze een maand geleden, op die harde stenen in Griekenland, in hun stoutste dromen niet kunnen dromen! 

Er leven veel, te veel honden onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden als Myki, Thyreni en Argos. Regelmatig ontvangen we schrijnende verhalen, afschuwelijke foto's en bereiken ons soortgelijke verzoeken om honden te redden. We doen, elke dag weer, ons uiterste best om zoveel mogelijk honden een beter leven te schenken. En vaak is hun redding niet alleen het verschil tussen een slecht of goed leven, maar tussen leven of dood. 
Bij Argos, Myki en Thyreni hadden we het grote geluk dat de puzzel op z'n plaats viel; vrijwilliger ter plekke, genoeg hulp om ze veilig te stellen, lokale opvang, vlucht en vluchtbegeleider, gastgezinnen met een plekje vrij. 
Dat is helaas niet altijd het geval. Wij hebben dringend behoefte aan meer vrijwilligers; gastgezinnen, vluchtbegeleiders. Denkt u dat u kunt helpen om meer honden zoals Argos, Myki en Thyreni een gelukkig leven te geven? Stuur dan een email aan: info@dogrescuegreece.nl 
Dank u wel!