zondag 31 mei 2015

Toby (Timmie)


Al bijna twee jaar zijn mijn dochtertje en ik gastgezin voor de hondjes van Dog Rescue Greece en we hebben nu inmiddels ons elfde hondje in huis.

De meeste hondjes waren puppies vanaf vier maanden, maar dit keer kregen we een klein hondje van een jaar en 2 maanden. 

Omdat ik wil dat mijn dochter ook het hondje uit kan laten, had ik dit verzoek bij de stichting gedaan. 

Ons laatste hondje Odin is bij familie terechtgekomen en met sommige nieuwe baasjes hebben wij nog steeds contact. Toen Timmie bij ons binnen kwam was het een angstig hondje, dat behoorlijk vies was en stonk en waarmee we direct naar een trimsalon moesten. Onder die lange haren zat een mager mannetje dat ineen kromp zodra je hem wilde aaien en als je je stem verhief. 

Inmiddels zijn we ruim 5 weken verder en is hij tegenover ons niet meer angstig, maar volgt hij ons overal. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en begint ook af en toe met zijn speeltjes te spelen. In het begin wist hij niet echt dat hij tijdens het wandelen zijn behoeftes moest doen, maar met de hulp van zijn vriendjes Scooter en Bobby doet hij het nu ruim 3 weken netjes buiten. 

Als we grote honden tegenkomen krimpt hij weer in elkaar en als ze te dichtbij komen, gromt hij licht en geeft zo een waarschuwing. Het vergt veel geduld om dit hondje te leren dat de mensen hem hier geen kwaad doen. Ons vertrouwt hij gelukkig al en de rest komt vast wel goed.Toen hij nog maar net bij ons was en we al na 1 week een telefoontje van de stichting kregen dat er potentiele adoptiegezinnen waren, kregen mijn dochter en ik het benauwd! Wilden we hem nog wel kwijt? Nee, echt niet, dat zou ook voor hem een ramp worden. Weer vertrouwen in vreemden krijgen....
Nee, we wilden hem bij ons houden! En zo kwam het dat Timmie, Toby werd en ons nu elke dag weer heel veel liefde geeft. 

Ik heb het heerlijk gevonden om gastouder te zijn en het gaf mij ook voldoening om alle tien hondjes te socialiseren en te leren dat wij hier alles doen om hen een goed en mooi leven te geven. Maar voor ons is het nu over, want wij hebben ons moppie.

Ik wil Dog Rescue Greece dan ook bedanken voor alle vertrouwen, welke zij in ons hebben gehad om iedere keer weer zo'n lief moppie vanuit Griekenland bij ons te brengen. 

Ik hoop dat jullie nog vele hondjes een goed tehuis zullen bieden en wens alle vrijwilligers en gastgezinnen ook veel geluk toe. 

Een (sinds vandaag) ex-gastgezin, 
Marjolein en Aisha