zondag 4 december 2016

Adventsverhaal over een moederhond en haar pups - deel 1

Vlak voor kerst verwachten we de komst van een moederhond met haar zes pups in Nederland. Lieve mensen hebben haar gered op Kreta, waar ze zat vastgebonden aan een boom in een erg afgelegen gebied. Zonder water, zonder eten en compleet uitgemergeld. Haar pups van slechts een paar dagen oud lagen op een hoopje naast haar…

In deze adventsperiode vertellen we u in vier delen het ontroerende verhaal van deze moeder en haar pups. Om op kerstavond te eindigen met hun aankomst in Nederland. 

Deel 1: Een vreselijke ontdekking

Tijdens een vakantie op Kreta, trokken Esther en Onno er lekker op uit met de auto. Tijdens een rit door afgelegen gebied in de bergen, deden ze een vreselijke ontdekking. Esther: “We reden door de bergen, ten zuiden van Chania. Ineens zagen we langs de weg een hond, ze zat met een ketting vastgebonden aan een boom. Ze had geen water en voer en was helemaal uitgemergeld. Toen we dichterbij kwamen zagen we ineens zes pups liggen, ze waren nog maar enkele dagen oud.”
“We hebben ze meteen water gegeven en voer voor de moeder. Ook hebben we provisorisch een soort afdakje gemaakt, zodat ze in ieder geval een beetje in de schaduw konden liggen. Het was overduidelijk dat niemand voor deze lieve moeder en haar kindjes zorgde. Als wij niets zouden doen, wisten we zeker wat er zou gebeuren: ze zouden allemaal overlijden…”

Lees volgende week zondag in deel 2 van dit adventsverhaal hoe Esther en Onno vastberaden te werk gaan om moeder en haar pups te redden.