zondag 11 december 2016

Adventsverhaal over een moederhond en haar pups - deel 2

Dagen vol spanning en hoop

Esther en Onno vonden moederhond vastgebonden langs een afgelegen weg op Kreta, met haar pasgeboren pups om haar heen. Na ze van de eerste levensbehoefte te hebben voorzien (eten, drinken en beschutting), waren ze vastbesloten de honden te redden van een langzame en vreselijke dood. 
(deel 1 vindt u hier)En dan, hoe begin je zo’n redding? Esther: “We benaderden daarna gelijk alle instanties op Kreta, met de vraag moeder en haar pups op te vangen. Maar dit leek onmogelijk… Alle shelters op het eiland zaten namelijk helemaal vol. Kreta heeft een ongelooflijk groot probleem met zwerfdieren, dat werd wel duidelijk. Ook de dieren die wel een baasje hebben, worden vaak erg slecht verzorgd. Instanties moeten daarvoor iedere dag hun ogen sluiten, omdat ze simpelweg de capaciteit niet hebben om alle dieren te kunnen helpen. Het is zeer schrijnend…”“Maar… na twee dagen vol spanning en hoop, werden we teruggebeld door een vrijwilliger van een lokale organisatie die zwerfdieren redt en opvangt. Wat waren we blij!” 

Lees volgende week zondag in het derde deel van dit adventsverhaal waarom de blijdschap van Esther en Onno van korte duur bleek te zijn…


Komende week komt mama naar Nederland. 
Zij, evenals drie van haar pups, hebben al hun gouden mandjes gevonden. 
Even later zullen haar andere drie pups volgen. 
Voor deze drie reutjes zoeken wij opvanggezinnen en adoptanten
Wilt u zich aanmelden als gastgezin of wilt u misschien wel adopteren? 
Stuur dan een email aan: info@dogrescuegreece.nl


Denkt u dat u kunt raden welke toepasselijke namen we deze drie mannekes gegeven hebben? 
Stuur dan een email aan: dogrescuegreece@gmail.com
Onder de goede inzendingen verloten we 3 VVV-bonnen (beschikbaar gesteld door Proteq Dier&Zorg)