zaterdag 17 december 2016

Adventsverhaal over een moederhond en haar pups - deel 3

Onbegrijpelijk, maar waar…

Vorige week las u hoe blij Esther en Onno waren toen ze eindelijk hulp hadden gevonden in hun poging om op Kreta een moederhond en haar pups te redden. Langs een afgelegen weg in de bergen lag de moeder vastgebonden aan een boom, met haar pups op een hoopje naast haar op de grond. Pogingen om een opvangorganisatie in te schakelen verliepen erg moeizaam. Shelters op Kreta zitten overvol en kunnen vaak niet anders dan hun ogen sluiten voor het dierenleed. Dan worden Esther en Onno na een paar dagen ineens teruggebeld door een van de vrijwilligersorganisaties.“We waren enorm blij!” vertelt Esther. “Alleen werd die blijdschap alweer snel getemperd… Want hoe slecht een dier er ook aan toe is, je mag ze in Griekenland niet zomaar meenemen. Ook al werd er totaal niet voor deze moeder en haar pups gezorgd, we mochten haar niet van de ketting losmaken en ze meenemen. Onbegrijpelijk, maar waar. Dus moest de hulp van een advocaat worden ingeschakeld.”Toen ook deze juridische hobbel was overwonnen, lukte het uiteindelijk toch: We mochten de honden bevrijden uit hun vreselijke situatie. Wat was dat mooi! De stichting had een gastgezin op Kreta gevonden, die de honden tijdelijk kon opvangen.” Ondertussen had Esther ook contact opgenomen met Dog Rescue Greece: “Ik vroeg Arnolda of ze ons kon helpen met het naar Nederland halen van de honden. Onno en ik hadden inmiddels hadden besloten zelf de moederhond (die we Beba noemen) te adopteren, ze had ons hart voorgoed gestolen... En voor drie van de zes pups was ook al een thuis gevonden. DRG zal zich in Nederland ontfermen over de drie andere pups, zodat ook zij hopelijk snel een fijn thuis krijgen.”


Mama Beba in Nederland!
En toen was het dan eindelijk zover! Dankzij alle hulp van de lieve mensen op Kreta en Dog Rescue Greece, kon afgelopen donderdag moederhond Beba alvast naar Nederland komen. En deze week komen ook haar pups aan! Onno en Esther haalden Beba zelf op vanaf Brussel Airport. “Daar kwam ze dan door de schuifdeuren, samen met haar vluchtbegeleidster. Wat super om haar nu eindelijk bij ons te hebben!”

“Ze was erg moe van de lange reis. Na een korte kennismaking met ons hondje Zante (dat ging gelijk goed), viel ze als een blok in slaap. We zijn nu een dagje verder en het gaat zo goed. Zante en Beba hebben al lekker met elkaar gespeeld. En van de week halen we ook haar zes pups op in Düsseldorf!” 

De foto’s spreken voor zich, kijkt u maar met ons mee. Bent u net zo ontroerd als wij…? 
Volgende week leest u op kerstavond in het laatste deel van dit adventverhaal over de aankomst van de pups. En natuurlijk hoe het nu gaat met moeder Beba en haar kinderen. 

Voor drie pups zoeken wij nog "een plaatsje in de herberg"!  
Stuur een email aan: info@dogrescuegreece.nl voor meer informatie.

Kerstactie: koop een kerstbal en help ons! 
Dog Rescue Greece hoopt in 2017 nog veel meer hondjes de kans op een nieuw leven te kunnen geven, net als Beba en haar kinderen. Maar dit kunnen we niet zonder uw hulp! Want voor al onze reddingsacties en onverwachte (dierenarts)kosten zijn we volledig afhankelijk van donaties. 

Wilt u helpen? Voor elke donatie van 5 euro hangen wij een kerstbal in de boom! 

Klik op de ster in de kerstboom om ons te ondersteunen en de boom vol te hangen.

Of ga HIER direct naar onze actie op de pagina van Goede Doelen Stichting GEEF.NL.