zaterdag 20 december 2014

CharlieOnze Charlie.

Nadat we in augustus afscheid moesten nemen van ons 15 jarig oude hondje, gingen we ons al snel verdiepen en inlezen in dogrescue. Het gaf ons een goed gevoel, en we wilden graag een hondje "redden". We kwamen al snel op de Dog Rescue Greece site terecht. Hier stond veel duidelijke informatie op. Toen we bij toeval zagen dat er een Dog Rescue Greece dag werd georganiseerd, hadden we direct zin om hier naar toe te gaan. Geweldig om al deze verschillende honden bij elkaar te zien en de verhalen te horen. Beetje bij toeval kwamen in contact met Charlie, die er met zijn gastouders was. Eigenlijk waren mijn man en ik en de kinderen direct verkocht. Maar het was niet onze intentie om hier nu al een hondje uit te zoeken. Op de terugweg naar huis en eenmaal thuis aangekomen kregen we Charlie niet meer uit onze gedachten.
We hebben ook dezelfde avond nog de adoptieformulieren ingevuld en het was snel rond, een weekje later mochten we hem al op gaan halen!

 

Hij kwam hier binnen als een verlegen, onzeker hondje.  Rennende kinderen op hakkeschoenen in huis, pratend speelgoed etc. Wat is dit?? moet hij gedacht hebben. Hij moest hier niets van hebben, vond het allemaal maar spannend en eng. Dit was gelukkig maar van korte duur, want al na 1 week was hij gewend aan het speelgoed en de kinderen. Spelen en vooral knuffelen, de kindjes kunnen alles met hem doen, en Charlie is dol op ze! Wanneer hij mee gaat naar school om de kindjes op te halen, wacht hij ze op en worden ze dolblij begroet.

Ik heb net een basiscursus afgerond. Ik sta er versteld van hoe snel hij dingen oppakt en leert, wat is het een slimme hond! Het was erg leuk dat na het "examen", medecursisten en de instructeur naar me toekwamen en ook versteld stonden van het verschil, hoe hij binnenkwam de 1e les en er nu bij stond. Van een onzeker, bangig hondje, nu een (iets) zelfverzekerdere, volgende hond. We blijven doorleren, want hij vindt het leuk en kan nog veel meer, dat weet ik zeker.
Er valt ook nog wel het een en ander te leren. Het alleen blijven vindt hij bijvoorbeeld nog moeilijk, maar dit gaat gelukkig ook steeds beter. We hebben een groot keukenraam waar hij lekker voor gaat liggen of zitten en zo wacht op ons.
Charlie is een grote knuffelkont, een heerlijke hond in huis en een energieke hond die graag mee gaat wandelen. Spelen met andere honden is 1 van zijn lievelingsbezigheden. Wat een geluk want bij "oppas-oma" komt in januari een pup, dus een nieuw speelkameraadje!!
Kortom, we zijn erg blij met hem, het gaat ons erg goed!

 Groetjes van de Familie Kleeven en een dikke knuffel van