donderdag 4 december 2014

Een dubbele verrassing: Myki en Thyreni zijn zwanger!

Myki in dromenland
Dat hadden we toch echt niet voorzien; de dames Myki en Thyreni zijn in blijde verwachting en de geboorte zal binnen enkele weken plaatsvinden. 

Bij hun check-up, vlak voor vertrek naar Nederland, was er volgens de Griekse dierenarts niets te zien op de echo, maar waarschijnlijk had de beste man zijn verkeerde bril op.... 

Al snel na aankomst in Nederland viel ons het dikke buikje (en de dromerige blik) van Myki op. Ons vermoeden werd bevestigd door de dierenarts. 
Thyreni probeert samen met
Luna, Huggins en Madelon de werpkist uit


En toen.... ging Thyreni ook opvallend snel in gewicht toenemen en kreeg ze net zo'n devote blik als haar zus.... 

We realiseren ons terdege dat hun komst naar Nederland niet alleen de mama's zelf gered heeft maar ook hun pups. Had onze vrijwilliger ze, tijdens die twee-daagse reddingsoperatie waarbij hij zelfs geadviseerd werd niet te gaan i.v.m. de hevige storm en regen, niet veilig kunnen stellen, dan had ze allemaal een vreselijk lot gewacht en hadden ze het niet overleefd. 

Hun leven in Griekenland was een hel; overal werden deze zeer lieve honden weggeschopt, er werden stenen naar ze gegooid en door het sluiten van de camping en het laatste restaurantje in de buurt was er ook niets meer te eten te vinden. 


En kijk ze nu eens! 
Nu liggen ze lekker op de bank en worden de kraamkamers ingericht. Waar iedereen maar lekker bij gaat liggen; gezellig! Ze worden zeer goed verzorgd door hun gastgezinnen en wonen bovendien dicht bij elkaar. Mooier kan het niet! 
We wachten in spanning op de geboortes en houden u op de hoogte!