woensdag 24 december 2014

Pupje Karin, ons sterretje....

Het kleinste pupje uit het nestje van Thyreni had het vanaf het begin af aan heel moeilijk. Dierenartsassistente Karin van Dierenartspraktijk De Klomp heeft gistermiddag vele uren gepoogd haar in leven te houden en daarna namen Arnolda en Corrie het van haar over. Een lange en zware nacht volgde. Een nacht waarin er bovendien grote zorgen waren om de andere pups; ze hadden geen zuigreflex en Thyreni wilde niets van ze weten. Ze waren allemaal in verwarring en konden de weg naar elkaar maar niet vinden. 
Toen pupje Karin vandaag tussen de voorpoten van Thyreni werd gelegd, kwam daar verandering in. Thyreni begon haar te likken en liefkozen. Thyreni opende zich voor haar kindje en probeerde haar warm en in leven te houden. Helaas merkten we al snel dat zelfs dat niet genoeg was voor Karin. Moeder Natuur besloot dat ze genoeg gestreden en geleden had. 
Na enige tijd genoten te kunnen hebben van de liefde en warmte van haar moeder, overleed  pupje Karin in de armen van Thyreni. Maar haar heengaan zorgde ervoor dat Thyreni ging beseffen dat haar andere vijf pups haar net zo hard nodig hadden als Karin. Langzaam maar zeker kwam de acceptatie; ze mochten bij haar drinken en bij de pups kwam de zuigreflex op gang. Het moment waar we zo lang op gewacht hadden! 

Karin betekent in het Grieks: "puur". Hoe toepasselijk... pure liefde laat zich niet verdringen. 
Vroeg of laat komt die tot uiting. Zo ook bij Thyreni. De liefde die ze eerst niet kon voelen door de zeer zware bevalling per keizersnee, kwam plotseling tot uiting toen Karin overleed. 

Kerstavond 2014.... een bijzondere gebeurtenis speelde zich voor onze ogen af. 
Wederom greep Moeder Natuur in, net zoals bij Myki. En wederom kunnen we berusten en accepteren.

Lang geleden wees een ster de weg aan drie wijzen. 
Op Kerstavond 2014 kijken we vanavond even naar boven en danken ons sterretje Karin. 
Zij wees haar moeder de weg. Rust zacht kleintje. 
Auteur: Anita Horstmanshof
Foto: Melissa van Engelenburg