zondag 17 juli 2016

Caz en Jimmy

Twee Griekjes, Caz en Jimmy, in Brabant.In oktober 2015 hadden wij besloten dat we graag een tweede hond wilden. Onze eerste hond, Scooby, hebben we uit het asiel. Na veel zoeken kwamen we terecht op de website van Dog Rescue Greece. En daar zagen we na enige tijd een hondje wat ons aansprak. Na het invullen van het adoptieformulier en telefonisch contact met Arnolda mochten we gaan kijken bij Caz. 
Caz was bij José in Lisse in de opvang. Het was liefde op het eerste gezicht.
Wat een leuke en lieve hond, zo schattig!!! Ook met onze hond Scooby ging het goed, wat erg belangrijk was voor ons. Na nog even nadenken van onze kant en een huisbezoek mochten we Caz ophalen. 
Het was gelijk goed. Hij ging in de auto gelijk bij onze jongste zoon op schoot liggen. Een paar keer een beetje piepen, maar het ging goed. En toen was hij thuis. Wat een heerlijke hond. Lief, aanhankelijk, en af en toe ook ondeugend, dat hoort er ook bij!!
Scooby en Caz


Scooby en Caz

Tijdens zijn eerste uitlaatrondje kwamen we een andere pup tegen, die de dag ervoor in het dorp was komen wonen. 

Hij heet Moos. Dat klikte meteen, het zijn nu de beste vrienden. Iedere dag samen lekker rennen en spelen, heerlijk!!! 

Ook zijn ze samen op puppycursus gegaan en deze week moesten ze samen examen doen voor de cursus gevorderden en ….. geslaagd!!!Afgelopen april ging het opeens slecht met Scooby. Hij viel erg af en was erg benauwd. Na een bezoek aan de dierenarts, foto’s en medicijnen, ging het een paar dagen later zo slecht dat we het moeilijke besluit moesten nemen hem in te laten slapen. Hij was te ziek. We missen hem vreselijk.

Niet alleen wij, maar ook Caz miste hem. Piepen, overal zoeken. Hij kon je echt aan liggen kijken met zo’n droevige blik in zijn ogen. Hij miste zijn maatje echt. 
We hebben telefonisch contact opgenomen met Arnolda over een hondje op de website en vertelden wat er was gebeurd. We wilden graag nog een Griekje adopteren. Arnolda vertelde aan de telefoon dat er een hele leuke hond in Nederland was, waarvan zij dacht dat hij goed bij ons gezin en Caz zou passen. Hij stond nog niet eens op de website. 
Op de foto’s en filmpjes die Arnolda ons toestuurde hadden wij hem al gezien en hij was superschattig.Op zaterdag gingen we kijken in Elst bij Corrie en haar gezin. Daar was Jimmy (eerst Jamai). 
En gelukkig was er een klik!!! Na een wandeling met Corrie en Jimmy was het duidelijk, Jimmy ging mee naar Brabant!!!! Wat een superhond. Speels, maar ook erg leergierig. En wat doet hij het goed!!! Spelen met Caz en vriend Moos. Hij hoort er al helemaal bij.

Caz en Jimmy zijn zo leuk samen. Ze spelen heel wat af. Lekker stoeien en rennen. Na het rennen moet er dan weer even geslapen worden, en dat doen ze het liefst dicht bij elkaar. Echt zo leuk om te zien die twee!! We genieten iedere dag enorm van ze. 


We willen graag alle vrijwilligers van Dog Rescue Greece, in Griekenland en in Nederland, en met name José en haar gezin, Corrie en haar gezin, en Arnolda en Willem heel erg bedanken voor al jullie goede werk!!! Super!!!!!

We hopen jullie allemaal te zien tijdens de Dog Rescue Greece dag in augustus. 

Raymond, Joyce, Glenn en Roy Happe
En een pootje van Caz en Jimmy

Genoten van dit verhaal? Er wachten nog heel veel hondjes op hun baasje-voor-het-leven. Klik HIER