zondag 24 juli 2016

Celine

De adoptant van Celine is als dierenarts verbonden aan de dierenartspraktijk Olst-Wijhe. Op de site van 'DAP' schrijft hij in zijn column over alles wat hij samen met zijn collega’s meemaakt. Maar ook zijn eigen ervaringen met huisdieren komen aan bod. Onlangs vertelde Diederick over de nieuwe aanwinst in zijn gezin: Celine, een hond van Dog Rescue Geece. En dat Celine op een bijzondere manier bij dit gezin is terechtgekomen, vertelt hij zelf in zijn column:

Celine
“We hebben een asielzoeker opgenomen in ons gezin. Ze heet Celine en komt uit Athene. Een teefje, Engelse Setter zonder identiteitsbewijs, geschat op drie jaar. Officieel is de Balkanroute gesloten, maar via de luchtbrug van Dog Rescue Greece is ze naar Nederland gekomen. Naar verluidt heeft ze een tijdje in de buurt van het lokale dierenasiel gezworven, totdat ze daar is verzorgd en opgenomen. Geen chip, geen eigenaar.”

“Ze trok de aandacht van één van onze klanten, die ons tipte. Celine lijkt namelijk opmerkelijk veel op driepoter Triple, die we in november hebben moeten laten inslapen. Zij kwam ook uit Athene en ik kan me voorstellen dat het zusjes zijn geweest. Een dochtertje van vrienden riep, zichtbaar geschokt; “Papa, Triple leeft weer!” Zonder gebrek aan morbide humor grapten we dat we Triple hadden opgegraven. Toen tot leven gewekt en er met een 3D-printer een pootje aangezet. “Wat zijn ze toch knap bij de DAP in Olst, hè pap?” 

Diederick en de in november overleden Triple
“Maar Celine is eigenwijzer. Met de neus in de wind neemt ze een veel grotere bocht in de wandeling dan ons lief is. “Celien. Wie niet weg is, is gezien!” Misschien is ze zo ook wel van haar vorige baasje verdwenen, denk ik dan. Dat ze daarnaast ook ons gezin wakker blaft, maakt haar ook wat minder populair. Ook nu is het goed om als dierenarts te ervaren waar een hondeneigenaar zoal tegenaan loopt.”

Celine
Deze en de andere columns van dierenarts Diederick vindt u op de site van Dierenartspraktijk Olst-Wijhe.

Toevoeging 5 augustus 2016: 
Celine vermaakt zich opperbest in Nederland! Hiervan getuigen de foto's in het ALBUM.Genoten van dit verhaal? Er wachten nog heel veel hondjes op hun baasje-voor-het-leven. Klik HIER